Pelé nepochybuje: Rooney na šampionáte zažiari

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 15:09 • 2 min
Pelé nepochybuje: Rooney na šampionáte zažiari

SAO PAULO - Brazílska futbalová legenda Pelé je presvedčená, že anglický útočník Wayne Rooney sa na blížiacich sa majstrovstvách sveta prezentuje v najlepšom svetle.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný útočník Manchestru United má v reprezentačnom drese "Albiónu" na svojom konte 39 gólov, no na záverečných turnajoch MS 2006 a 2010 ani raz neskóroval. "Rooney sa síce na ostatných dvoch šampionátoch strelecky nepresadil, ale bol mimoriadne užitočný pre svoje mužstvo. Vždy bojoval za tím - takého hráča by som v mužstve rozhodne chcel mať," uviedol trojnásobný majster sveta Pelé pre Sky Sports News.

 

Angličania si v základnej D-skupine svetového šampionátu postupne zmerajú sily s Talianmi (14. 6.), Uruguajčanmi (19. 6.) a hráčmi Kostariky (24. 6.). Pelé verí, že napriek neľahkej úlohe sa Rooney a spol. môže prebojovať do vyraďovacej fázy turnaja. "Anglicko je v náročnej skupine, ale môžu sa dostať ďalej a postúpiť do osemfinále," priblížil svoju prognózu 73-ročný bývalý hráč FC Santos a dodal: "Majstrovstvá sú krátky turnaj a skúsení hráči si vždy zastanú svoje miesto." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies