Neuveriteľné: Muž preletel 1600 kilometrov v podvozku lietadla!

NETKY.SK • 23 Apríl 2019, 12:40 • 2 min
Neuveriteľné: Muž preletel 1600 kilometrov v podvozku lietadla!

Odborníci aj verejnosť si lámu hlavy, ako sa istému bezdomovcovi podarilo prežiť v extrémnych podmienkach pri lete v podvozku lietadla.

slovakia

left justify in out

Doslova neuveriteľný prípad sa odohral počas letu jedného z lietadiel spoločnosti Air France. O bizarnom incidente informoval Le Parisien.

 

Lietadlo, ktoré letelo z ostrova Guadeloupe do Francúzskej Guyany, malo „na palube“ čierneho pasažiera. Nikto nevie vysvetliť, ako k situácii mohlo dôjsť, no v podvozku lietadla bol bezdomovec, ktorý 1600 kilometrov dlhú trasu prežil napriek extrémnym podmienkam.

 

img

 

Okolnosti incidentu nie sú jasné. V prvom rade sa naskytá otázka, ako sa vôbec bezdomovec na prísne strážené letisko, až k samotnému lietadlu, dostal. Druhou nepochopiteľnou skutočnosťou je, že muž tento let prežil aj napriek tomu, že teplota v podvozku lietadla často klesá až na mínus  50 stupňov Celzia, výnimočne je to teplota okolo mínus 20 stupňov. V tomto priestore je však minimum  kyslíka, nakoľko sa lieta vo výške okolo 10 kilometrov nad povrchom Zeme.

 

Odborníci túto skutočnosť dokázali doposiaľ vysvetliť len tým, že sa telesná teplota tohto muža znížila na menej ako 30 stupňov, čím organizmus dosiahol stav podobný hibernácii, kedy telo nevyžaduje také množstvo kyslíka ako za bežných okolností.

 

img

 

Bezdomovec, ktorý má psychické problémy, bol okamžite prevezený do nemocnice. Polícia kuriózny prípad začala vyšetrovať a medzinárodné letisko na Guadeloupe sprísnilo bezpečnostné opatrenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona