Pekarík pre zápal v kolene dlhšie pauzoval, do dvoch týždňov chce byť s mužstvom v plnom zaťažení

NETKY.SK • 13 September 2018, 13:55 • 2 min
Pekarík pre zápal v kolene dlhšie pauzoval, do dvoch týždňov chce byť s mužstvom v plnom zaťažení

BRATISLAVA - Pre problémy s ľavým kolenom chýba slovenský futbalový reprezentant Peter Pekarík na trávnikoch v zápasoch už viac ako dva mesiace. Hoci tréner jeho nemeckého klubového zamestnávateľa Herthy Berlín Pál Dárdai ešte začiatkom júla deklaroval, že pôjde iba o niekoľkodňovú absenciu, nestalo sa tak.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný skúsený pravý obranca (nar. 30. októbra 1986) nebol trénerovi A-tímu SR Jánovi Kozákovi pre zranenie k dispozícii v dvoch septembrových dueloch - víťaznom prípravnom v Trnave 5. 9. proti "amatérom" z Dánska (3:0) ani pri tesnej prehre v Ľvove 9. 9. s domácou Ukrajinou (0:1) v úvodnom vystúpení v rámci 1. skupiny B-divízie novovytvorenej európskej Ligy národov 2018/2019. 

"Prvá prognóza v júli skutočne naznačovala, že by som mal odpočívať maximálne tri - štyri dni, no napokon sa to poriadne predĺžilo. Mrzí ma to o to viac, že s kolenami som nemal nikdy v kariére žiadne starosti. Navyše, všetky vyšetrenia, ktoré som absolvoval, ukazovali, že koleno je v poriadku. Rozbolelo ma však zakaždým po určitom úseku tréningu pri záťaži a nedovolilo mi pokračovať. Vysvitlo, že hoci nejde o nič vážne, v zadnej časti kolena je zápal, ktorý bolo potrebné preliečiť. Vyžadovalo si to najmä pokoj od behania a záťaže," vyjadril sa Pekarík.

 

"Všetko je na správnej ceste. Každý deň som bol v tréningovej záťaži v posilňovni, zamerali sme sa v Herthe najmä na stabilizačné a posilňovacie cvičenia. Na začiatku tohto týždňa som už s kondičným trénerom absolvoval bežecké tréningy a nevyskytli sa žiadne problémy. Verím, že to tak aj zostane. Ak pôjde všetko podľa plánu a neobjavia sa žiadne ďalšie komplikácie, do dvoch týždňov by som sa mohol pripojiť k mužstvu,"  doplnil 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies