Pekarík neskóroval takmer 12-tisíc minút: Raz to určite príde

NETKY.SK • 6 Február 2017, 09:54 • 2 min
Pekarík neskóroval takmer 12-tisíc minút: Raz to určite príde

BERLÍN - Spoľahlivosť, pracovitosť a disciplína zdobia slovenského futbalistu v službách berlínskej Herthy Petra Pekaríka. A hoci ako pravý obranca má v popise práce gólom predovšetkým zabraňovať, na svoj premiérový zásah v najvyššej nemeckej súťaži v kariére čaká až nevšedne dlho.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ presne 144 zápasov. Nekonečných takmer 11 800 bundesligových minút. Či si ho doberajú za to, že sa stále nepresadil? "Ďalšiu otázku, prosím," odvetil s úsmevom v rozhovore na klubovom webe svojho zamestnávateľa. "Nie, žartujem. Každý zápas dúfam, že mi to tam konečne padne. Ale nezaťažujem sa tým, nespôsobuje mi to nijaký stres. Kým víťazíme, všetko je v poriadku. Jedného dňa nadíde správny moment," nepochybuje skúsený 30-ročný zadák.


Tímové ambície "Peka" vždy staval nad osobné. Berlínčania sú po devätnástich kolách na 6. priečke tabuľky so ziskom 33 bodov, za tretím Frankfurtom zaostávajú o dva. "Počas sústredenia v rámci zimnej prípravy sme si s tímom sadli a zhovárali sa. Stanovili sme si cieľ skončiť v prvej šestke. Myslím si, že táto jar nám vyjde lepšie ako minulá. Aby sme to dosiahli, potrebujeme sa poučiť z chýb. V tíme panuje veľmi dobrá atmosféra," konštatuje spokojne Pekarík.

Jeho krajan a spoluhráč Ondrej Duda stále čaká na svoju premiéru v berlínskom drese, pre zranenie kolena krátko po letnom prestupe z poľskej Legie Varšava za viac než štyri milióny eur ešte nemal možnosť predviesť svoje futbalové schopnosti. "Veľmi dobre si rozumieme, dosť často spolu jedávame. V týchto dňoch sa mu vodí už omnoho lepšie, od zapojenia sa do tréningového procesu mužstva už nie je veľmi ďaleko. Ondrej je dobrý mladý hráč a skvelý človek. Keď bude v poriadku, môže nám výrazne pomôcť," tvrdí Pekarík. Žilinský rodák pôsobí v Herthe od 31. augusta 2012, štarty medzi nemeckou elitou zbieral aj v drese Wolfsburgu, s ktorým získal titul v roku 2009. Slovensko reprezentoval dosiaľ v 73 zápasoch - a skóroval dvakrát.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies