Pekári chcú bojovať proti cenovému dampingu v odvetví

NETKY.SK • 12 September 2014, 15:08 • 2 min
Pekári chcú bojovať proti cenovému dampingu v odvetví

BRATISLAVA - Únia priemyselných pekárov Slovenska (ÚPPS) chce bojovať proti cenovému dampingu v odvetví. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré prijali pekári 11. septembra na prvom valnom zhromaždení ÚPPS.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejnených informácií začne únia pekárov v najbližších dňoch aktívne spolupracovať s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR v oblasti stanovenia nákladov pekárenských výrobkov.

 

"Únia požiadala cenovú radu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR o spoluprácu pri externom stanovení nákladov výroby základných pekárenských výrobkov s poukazom na ekonomicky oprávnené náklady," uviedol predseda ÚPPS Slavomír Moravčík. Podľa neho je nevyhnutné poukázať na nezdravé javy, ktoré súvisia s cenotvorbou a laickej aj odbornej verejnosti vysvetliť, aké faktory vstupujú do výrobného procesu. Ako ďalej uistil, únia nebude žiadnym spôsobom zasahovať do obchodných rokovaní medzi členmi a odberateľmi pekárenských výrobkov. Moravčík očakáva od spolupráce s rezortom pôdohospodárstva stanovenie a zverejnenie minimálnych nákladov pekárenských výrobkov tak, aby následne nevznikali dampingové ceny, a tým aj ohrozenie výroby, zamestnanosti a produkcie. 

 

Únia priemyselných pekárov Slovenska je záujmové združenie podnikateľských subjektov pôsobiacich v oblasti priemyselného pekárenstva, ktoré vzniklo 24. júna tohto roka. Únia svojimi výrobkami denne zásobuje Slovensko s pokrytím viac ako 70 % trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies