Pavol Šipoš novým predsedom ZsFZ

NETKY.SK • 6 Február 2016, 16:09 • 2 min
Pavol Šipoš novým predsedom ZsFZ

NITRA - Novým predsedom Západoslovenského futbalového zväzu (ZsFZ) na najbližšie dva roky sa stal v doplňovacích voľbách Pavol Šipoš.

slovakia

left justify in out

Delegáti ho zvolili na piatkovej konferencii ZsFZ v Nitre. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).


"Želám si, aby sme my v západoregióne utvorili jednu futbalovú rodinu, ktorá bude držať spolu a spoločne posunie náš futbal dopredu. Z pozície predsedu urobím všetko pre jednotu hnutia a dosiahnutie cieľov, ktoré sledujú spokojnosť ľudí vo futbale," citoval web SFZ slová nového šéfa ZsFZ Pavla Šipoša po jeho zvolení do funkcie. Medzi prvými gratulantmi novej hlave západoslovenského regiónu boli prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik a generálny sekretár SFZ Jozef Kliment.


V Nitre sa uskutočnila už štvrtá konferencia Západoslovenského futbalového zväzu (ZsFZ), opäť s prívlastkom volebná. Jej hlavným bodom bolo zvolenie nového prvého muža futbalu v regióne po tom, ako vlani v decembri abdikoval na svoj post po šiestich rokoch Ladislav Gádoši.


Pred dvoma týždňami (23. 1.) na konferencii ZsFZ k zvoleniu jeho nástupcu nedošlo: z troch kandidátov vypadol v 1. kole Ľubomír Moravčík, v následnom 2. kole hlasovania sa nerozhodlo, keďže došlo k patovej situácii, lebo Róbert Šuník aj Ján Panák dostali po 33 hlasov, dva boli neplatné. Preto volebná komisia rozhodla o ďalšom volebnom súboji v termíne 5. februára.


V piatok sa už do prezidentskej súťaže na konferencii v Nitre neprihlásil Ján Panák, dvojicu adeptov z januára Ľubomíra Moravčíka a Róberta Šuníka doplnil Pavol Šipoš.


Pred začiatkom volieb sa po svojom vystúpení pred delegátmi vzdal kandidatúry bývalý československý a slovenský futbalový reprezentant Moravčík, kompletné auditórium 68 delegátov tak volilo len z dvoch adeptov. V 1. kole dostal Šipoš 35 hlasov, Šuník 31, neplatné boli 2 hlasy.


V 2. kole obdržal Pavol Šipoš 36 hlasov a stal sa novým predsedom Západoslovenského futbalového zväzu. Jeho protikandidátovi Róbertovi Šuníkovi dalo dôveru 30 delegátov, čo nestačilo. Neplatné boli 2 hlasy. Po neúspechu vo voľbách následne Šuník odstúpil aj z pozície člena výkonného výboru ZsFZ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies