Paradajka, veľký pomocník pri starostlivosti o pleť

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 15:54 • 2 min
Paradajka, veľký pomocník pri starostlivosti o pleť

BRATISLAVA - Paradajky, nesprávne nazývané rajčiny sú pokladom pre naše zdravie. Pomáhajú nám nielen z vnútra, ale sú aj veľkým pomocníkom ak bojujeme s akné, vráskami, alebo spálením pleti...

slovakia

left justify in out

Jedinečné zloženie paradajky si poradí s akné a mastnou pokožkou, spomaľuje starnutie a navyše vás zachráni, keď to s opaľovaním trochu preženiete. Paradajky v sebe ukrývajú vitamíny A , B6, C, E a K. Tým to ale zďaleka nekončí. Svoje miesto má aj draslík, horčík a fosfor. Ďalšie ohromné ​​plus je prítomnosť kyseliny salicylovej. V šupke je zase schovaná látka lykopén, ktorá je silným antioxidantom.

 

Doprajte si masáž

Najskôr si dôkladne vyčistite a umyte tvár. Potom rozkrojte paradajku na polovicu a natrite si s ňou všetky postihnuté miesta. Nechajte aspoň desať minút pôsobiť a opláchnite vlažnou vodou. Opakujte niekoľkokrát týždenne a uvidíte, že to prinesie výsledky, o akých sa vám ani nesnívalo.

 

„Rajčinová“ maska

ni tu nesmiete pred aplikáciou zabudnúť na očistu. Takže odlíčiť. Z paradajok vytlačte dužinu i šťavu, pridajte čajovú lyžičku ryžovej múky a poriadne premiešajte. Keď sa vám to bude zdať moc hutné, pridajte trochu vody. Zmes pomocou štetca naneste na tvár a nechaj 15 minút pôsobiť. Potom umyte a ak ste zvyknutá používať hydratačný krém, teraz je tá pravá chvíľa.

 

Pomoc pri spálení slnkom

Nezúfajte, stačia dve polievkové lyžice paradajkovej šťavy, ktoré pridáte do jednej šálky vychladenej kyslej smotany. Zmiešané ingrediencie necháte na zasiahnutej pokožke pol hodiny a po opláchnutí si už len vychutnávate neskutočnú úľavu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies