Pápežovi prekážalo oblečenie Ronaldových spoločníčok

NETKY.SK • 26 Február 2016, 17:28 • 2 min
Pápežovi prekážalo oblečenie Ronaldových spoločníčok

RÍM - Legendárny brazílsky futbalista Ronaldo (39) chcel vo Vatikáne navštíviť svätého otca Františka, ale napokon mu to nebolo umožnené.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Gazzetta dello Sport dôvodom bolo nevhodné oblečenie dvoch Ronaldových spoločníčok, ktoré boli celé v bielom. A to je vraj odev určený primárne pre kráľovné a princezné počas stretnutí s pontifikom. Ronaldo mal v úmysle predstúpiť pred pápeža počas stredajšej generálnej audiencie na Námestí sv. Petra a darovať mu dres brazílskeho národného tímu. "Verím, že sa porozprávame o futbale a potom mu dám dres," cituje web nemeckého Bildu Ronaldove slová ešte pred zamýšľaným stretnutím.


Ronaldo získal s Brazílčanmi titul majstra sveta na šampionátoch 1994 v USA a 2002 v Japonsku a Kórejskej republike. V roku 1998 vo Francúzsku bral striebro. S 15 gólmi bol dlho najlepším strelcom svetových šampionátov, kým ho na MS 2014 v Brazílii neprekonal o gól Nemec Miroslav Klose.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies