Pápež v septembri zavíta aj do baziliky zasvätenej patrónke Kuby

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 10:21 • 2 min
Pápež v septembri zavíta aj do baziliky zasvätenej patrónke Kuby

HAVANA - Pápež František počas svojej návštevy na Kube zavíta do miest Havana, Holguín a Santiago, ako aj do neďalekého mestečka Cobre, kde sa nachádza Bazilika Panny Márie Milosrdnej z Cobre, ktorá je patrónkou Kuby.

slovakia

left justify in out

Františkova návšteva na Kube sa uskutoční od 19. do 22. septembra a bude zastávkou na jeho ceste do USA. Podrobnejší program pápežovho pobytu na Kube zverejnili deň po tom, ako František v nedeľu vo Vatikáne prijal kubánskeho prezidenta Raúla Castra.

 

Castro sa na stretnutí pápežovi poďakoval za sprostredkovanie tajných rokovaní o postupnej normalizácii vzťahov medzi Kubou a USA a tlmočil mu očakávania kubánskeho obyvateľstva v súvislosti s pápežovou návštevou.

 

V rozhovore s novinármi Castro vyhlásil, že ho "udivila pápežova múdrosť a miernosť". Uviedol, že číta všetky jeho príhovory a prejavy. Dodal, že ak bude pápež naďalej hovoriť ako doteraz, potom sa aj on vráti do katolíckej cirkvi. Spresnil, že sa zúčastní na všetkých pápežových bohoslužbách na Kube.

 

Ako informoval Vatikánsky rozhlas, Castro pripomenul, že on i jeho brat Fidel svojho času študovali na škole, ktorú viedli jezuiti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies