Pápež pozdravil moslimských ´bratov´ po skončení ramadánu

NETKY.SK • 11 August 2013, 15:18 • 2 min
Pápež pozdravil moslimských ´bratov´ po skončení ramadánu

RÍM - Posvätný mesiac ramadán sa vo väčšine islamského sveta skončil vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Pápež František pozdravil dnes moslimovských "bratov" pri príležitosti konca ich pôstneho mesiaca ramadán. Súčasne vyzval moslimských i kresťanských veriacich, aby sa snažili o spolužitie na báze vzájomnej úcty. 

Posvätný mesiac ramadán sa vo väčšine islamského sveta skončil vo štvrtok. Hlava katolíckej cirkvi v tejto súvislosti vyjadrila nádej, že sa kresťania i moslimovia budú "usilovať o šírenie vzájomného rešpektu, a to hlavne prostredníctvom výchovy nových generácií".

Pápež povedal tieto slová pred desaťtisícmi obyvateľov a návštevníkov Ríma, ktorí sa napriek poludňajšej horúčave zišli na Námestí svätého Petra, aby prijali jeho tradičné nedeľné požehnanie. 

František sa rozhodol stráviť svoje prvé leto na pápežskom stolci vo Vatikáne, namiesto pápežskej vily v Castel Gandolfe juhovýchodne od Ríma, kam každoročne počas letných mesiacov odchádzali jeho predchodcovia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies