Pápež František prijal britskú kráľovnú Alžbetu II.

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 18:38 • 2 min
Pápež František prijal britskú kráľovnú Alžbetu II.

VATIKÁN - Britskú kráľovnú Alžbetu II. s manželom princom Philipom prijal dnes popoludní na súkromnej audiencii vo Vatikáne pápež František.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v priestoroch Auly Pavla VI., a to po predchádzajúcom stretnutí britskej panovníčky s talianskym prezidentom Giorgiom Napolitanom v Ríme.
     

Stretnutie hostí z Londýna a argentínskej hlavy katolíckej cirkvi trvalo asi 20 minút. O obsahu ich rozhovoru nebolo bezprostredne nič známe, informovali tlačové agentúry APA a DPA.
     

Pre kráľovnú Alžbetu II., ktorá je na čele monarchie už viac ako šesť desaťročí, to bolo osobné stretnutie s celkove piatym pápežom.
     

Hlava katolíckej cirkvi dnes obdarovala Alžbetu II. pergamenom z roku 1679 o rozšírení kultu Eduarda III. Vyznávača, svätorečeného zakladateľa westminsterského opátstva na celú cirkev a venoval jej aj darček pre jej pravnúča, princa Georgea, v podobe modrého glóbusu z polodrahokamu lapis lazuli.
     

Kráľovná obdarovala pápeža košom biopotravín.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies