Pápež a Merkelová hovorili o Ukrajine a boji proti chudobe

NETKY.SK • 21 Február 2015, 17:10 • 2 min
Pápež a Merkelová hovorili o Ukrajine a boji proti chudobe

VATIKÁN - Na druhej súkromnej audiencii od nástupu do funkcie prijal dnes pápež František v Apoštolskom paláci vo Vatikáne nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú.

slovakia

left justify in out

Stretnutie sa podľa Vatikánu konalo vo veľmi srdečnej atmosfére a trvalo asi 40 minút. Pápež a Merkelová si na ňom tradične vymenili darčeky: kancelárka venovala pápežovi CD disky s dielami Johanna Sebastiana Bacha, pápež sa odvďačil upomienkovou medailou s vyobrazením Svätého Martina, dávajúceho svoj kabát chudobným. Tento motív má podľa Františka pripomínať svetovým lídrom, že ich úlohou je "chrániť svojich chudobných", informovala agentúra AP.
      

Nemecká kancelárka odovzdala pápežovi aj obálku s peniazmi určenými pre deti utečencov z Blízkeho východu.
      

Merkelová novinárom povedala, že s pápežom hovorila o širokom spektre tém, vrátane konfliktu na Ukrajine a boja proti chudobe. Dotkli sa aj agendy tohtoročného nemeckého predsedníctva v skupine siedmich najvyspelejších krajín (G7), ktorej summit sa uskutoční v júni v bavorskom zámku Elmau. Formát skupiny, ktorý zahŕňa Rusko (G8), je v súčasnosti pozastavený z dôvodu konfliktu na Ukrajine.
      

Po audiencii sa Merkelová stretla so štátnym sekretárom Svätej stolice Pietrom Parolinom, ako aj so zástupcami cirkvi, vedcami a umelcami. Už v piatok večer si prezrela Sixtínsku kaplnku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies