Pantaniho matka žiada znovu otvoriť vyšetrovanie

NETKY.SK • 17 September 2013, 14:00 • 2 min
Pantaniho matka žiada znovu otvoriť vyšetrovanie

MILÁNO - Vyšetrovanie tragického úmrtia cyklistu Marca Pantaniho by sa mohlo znova otvoriť. Požiadala o to matka talianskeho jazdca, ktorého našli 14. februára 2004 v hotelovom komplexe La Rose v Rimini predávkovaného kokaínom. Tonina Pantaniová po preštudovaní súdneho spisu nadobudla podozrenie, že za smrťou jej syna mohli byť osoby, ktoré si neželali, aby odhalil kompromitujúcu pravdu o dopingu v profesionálnej cyklistike.

slovakia

left justify in out

"Požiadala som o opätovné otvorenie vyšetrovania, pretože chcem vysvetlenia, chcem odpovede. Musím vedieť, ako zomrel. Obávam sa, že ho niekto zabil. Myslím si, že niekomu šliapol na otlak. Vždy povedal svoj názor, otvorene hovoril o dopingu," uviedla matka mŕtveho cyklistu v televíznom programe Mattino Cinque.

Komisia francúzskeho parlamentu tento rok zverejnila správu, podľa ktorej Pantani počas Tour de France 1998, ktorú vyhral, bral erytropoetín. V tej istej sezóne triumfoval aj na Giro d'Italia a je zatiaľ posledným jazdcom s takýmto "double" na konte.

Tonina Pantaniová tvrdí, že Marco nebol v čase svojej smrti sám: "Prečítala som si spis a sú tam nepravdivé údaje. V apartmáne mohli byť s Marcom ešte ďalší ľudia. Volal políciu, sťažoval sa na osoby, ktoré mu nedali pokoj, a o hodinu nato bol mŕtvy."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies