Fabriq 2 priniesol skvelé zápasy. Borároš ukázal svoju prevahu a zvíťazil technickým knockoutom.

NETKY.SK • 27 Február 2023, 12:37 • 2 min
Fabriq 2 priniesol skvelé zápasy. Borároš ukázal svoju prevahu a zvíťazil technickým knockoutom.

Organizácia Fabriq MMA opäť predviedla skvelé zápasy svojich najlepších bojovníkov v druhom podujatí s názvom Fabriq 2. Na programe bolo celkovo štrnásť duelov, z ktorých mnohé prilákali pozornosť fanúšikov. Medzi známymi menami, ktoré sa predstavili na akcii, boli aj Borároš, Brož a Plesník. Okrem profesionálnej hlavnej karty si organizátori nezabudli pripraviť priestor aj pre mladé talenty, ktoré sa predstavili v amatérskych dueloch pred hlavnými zápasmi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hlavným zápasom večera bol súboj medzi Borárošom a Medvedovským. Borároš sa do arény vstúpil plný odhodlania a motivácie, na rozdiel od svojho súpera, ktorý nepôsobil až tak odhodlane. O tom svedčil aj priebeh zápasu, kedy už po 15 sekundách Medvedovský inkasoval knockdown po údere na spodok. Borároš vycítil svoju prevahu a začal sa postupne rozoberať so súperom, no nehnal sa za ukončením. Izraelčan pocítil najmä početné low kicky, ale naopak, Borárosa nedokázal ohroziť ničím. Súboj sa snažil preniesť na zem, ale Slovák odmietol všetky jeho pokusy. Pri jednom sa dokonca sklonil k súperovi, uchopil ho okolo pása a prehodil cez seba. Súboj sa nakoniec skončil technickým knokautom pre zranenie kolena Medvedovského.

img

Borároš sa po zápase vyjadril: "Na prípravu som mal len 3-4 týždne. Zápas išiel presne podľa plánu. Chcel som si to užiť, málokrát v kariére som okúsil 2. alebo 3. kolo." Tento zápas bol pre neho jubilejným 20. víťazstvom v profi kariére, z ktorých 19 dosiahol pred limitom. V MMA zaznamenal druhé víťazstvo v rade po predchádzajúcej sérii troch prehier.

Medvedovský bol kedysi bývalým zápasníkom Bellatoru a ACA, ale v poslednej dobe pôsobí ako odovzdaný bojovník, ktorý si chodí len po výplatu.  Siedmy z posledných ôsmich duelov prehral a zdolal len protivníka, ktorý nikdy predtým nemal MMA zápas. Kým ešte v roku 2017 aktívne bojoval v bantamovej váhe, posledné zápasy absolvoval vo velterovej a proti Borárosovi dokonca v dohodnutej váhe do 88 kg, pričom on vážil iba 81 kg. V porovnaní s úspešným obdobím v prestížnych organizáciách je na prvý pohľad v horšej fyzickej kondícii.

 

Po sérii štyroch porážok v rade ukončil Eric Spicely v septembri 2021 kariéru, no rozhodnutie prehodnotil a v Nitre sa vrátil vo veľkom štýle.

V rámci Fight Night Challenge 4 sa stretne s Attilom Véghom, s ktorým sa už predtým vyzval na boxový zápas.

img

Spicely má v UFC negatívnu bilanciu 2-5, no získal skalp Thiaga Santosa, ktorý neskôr v boji o titul tesne na body prehral s Jonom Jonesom. V roku 2016 bol Spicely 19. najlepší bojovník sveta v strednej váhe.

Bývalý šampión Bellatoru a víťaz Zápasu storočia Attila Végh sa už dvakrát predstavil v rámci Fight Night Challenge a zdolal úradujúceho šampióna Oktagonu v strednej váhe Patrika Kincla i exšampióna Bellatoru Emanuela Newtona. Teraz sa stretne s Ericom Spicelym na Fight Night Challenge 4.

 

Miroslav Brož sa po návrate z RFA do Oktagonu v partnerskej organizácii Fabriq MMA stretol so slovenským „Vlkom“ Denisom Farkašom a zdolal ho po dominantnom výkone na TKO v 2. kole.

Dagestanec Magomed Kadimagomedov (4-0) reprezentujúci Belgicko suverénne porazil omnoho skúsenejšieho Čecha Michaela Konráda (8-10) na TKO a ide po titul Oktagonu.

 

Výsledky hlavnej karty:

do 88 kg: Gábor Boráros (SVK) - Kirill Medvedovsky (ISR) - TKO (2. kolo, 0:09)
do 82 kg: Miroslav Brož (CZE) - Denis Farkaš (SVK) - TKO (2. kolo, 1:42)
do 67 kg: Michal Konrád (CZE) - Magomed Kadimagomedov (BEL) - TKO (1. kolo, 2:08)
do 90 kg: Michal Plesník (SVK) - Stanislav Šaboltaš (UKR) - submisia (1. kolo, 0:45)
do 70 kg: Tomáš Cigánik (SVK) - Peter Gabal (CZE) - na body
do 70 kg: Denis Gondžala (SVK) - Stevan Nikolič (SRB) - submisia (1. kolo, 4:48)
do 86 kg: Eric Spicely (USA) - Nikola Zlatev (BUL) - submisia (1. kolo, 0:54)
do 88 kg: Branislav Zuzák (SVK) - Matej Šurin (SVK) - submisia (2. kolo, 1:09)

 

img

Netky boli aj s kamerou na podujatí a v krátkej reportáži Vám prinášame rozhovory s bojovníkmi ale aj s exluzívnymi hosťami.

Kuriozitou podujatia bolo že jeden z majiteľov organizácie FABRIQ Matúš M. oslávil v deň turnaja svoje okrúhle 40 narodeniny. Ako sa vyjadril je veľmi rád že sa turnaj uskutočnil práve v mieste jeho rodiska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies