Palestínčania budú v rokovaniach s Izraelom pokračovať

NETKY.SK • 23 September 2014, 14:01 • 2 min
Palestínčania budú v rokovaniach s Izraelom pokračovať

GAZA - Palestínska delegácia z Gazy, ktorá sa zúčastňuje na mierových rokovaniach v Káhire, sa rozhodla v rozhovoroch v utorok pokračovať.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom vysokopostavený člen Hamásu. Stalo sa tak napriek tomu, že Izrael v utorok zabil dvoch militantov z hnutia na okupovanom Západnom brehu. "Po konzultáciách v rámci palestínskej delegácie a s bratmi v Gaze a v zahraničí sa rozhodlo, že stretnutia v Káhire budú pokračovať," povedal Mahmúd al-Zahár pre agentúru Reuters z egyptskej metropoly po telefóne. Al-Zahár zároveň odsúdil utorkové zabitia dvoch Palestínčanov, ktorí podľa Izraelu zabili troch izraelských tínedžerov. Ich smrť v júni vyvolala násilnosti a následne sedemtýždňovú izraelskú ofenzívu v Pásme Gazy. Predstaviteľ Hamásu však povedal, že Izraelu nesmie byť daná žiadna zámienka, aby "unikol záväzkom" vyplývajúcim z dohody o prímerí z 26. augusta, ktorá vyzýva okrem iného na rokovania o otvorení zablokovaných hraničných prechodov v Pásme Gazy.

 

Izraelské jednotky zastrelili v utorok dvoch Palestínčanov podozrivých zo zabitia troch izraelských tínedžerov. Izrael po Marwánovi Kawasmovi a Amárovi Abú Ajšovi pátral niekoľko mesiacov a v utorok nadránom ich vojaci obkľúčili v dome v meste Hebron na Západnom brehu. Hovorca armády, plukovník Peter Lerner informoval, že obaja hľadaní muži zahynuli počas následnej prestrelky. Traja židovskí mladíci zmizli na ceste zo školy pri Hebrone 12. júna a ich mŕtve telá objavili o dva týždne neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies