Pakusza nominoval na Rusky 18-členný káder

NETKY.SK • 11 August 2014, 13:03 • 2 min
Pakusza nominoval na Rusky 18-členný káder

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie žien Zsolt Pakusza nominoval 18-členný káder na blížiaci sa zápas proti Rusku (hrá sa vo štvrtok 21. augusta o 14.00 h SELČ v Moskve) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2015 do Kanady.

slovakia

left justify in out

Pozvánku do národného tímu dostali obe tradičné opory medzi tromi žrďami Lucia El Dahaibiová a Mária Korenčiová a 16 hráčok do poľa. Nomináciu zverejnil Slovenský futbalový zväz (SFZ) na svojej oficiálnej internetovej stránke.

 

Na budúcoročný svetový šampionát do Kanady sa priamo kvalifikujú z Európy len víťazi siedmich základných skupín. Štyri najlepšie tímy z druhých miest pri zohľadnení výsledkov s prvým, tretím, štvrtým a piatym družstvom príslušnej skupiny absolvujú play-off o jednu zostávajúcu miestenku.

 

Slovensko je po siedmich odohraných zápasoch na priebežnom piatom mieste v 1. kvalifikačnej skupine už bez šance na účasť čo i len v play-off. Pakuszove zverenky totiž zaostávajú za druhými Ruskami o dvanásť bodov a do konca cyklu absolvujú už len tri duely. Slovenky podľahli na domácej pôde Ruskám 31. októbra minulého roka v Senci 0:2. 

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie žien na blížiaci sa zápas proti Rusku (hrá sa vo štvrtok 21. augusta o 14.00 h SELČ v Moskve) v 1. skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2015 do Kanady: 
Brankárky: Lucia El Dahaibiová (ASK Women Soccer Bruck/Rak.), Mária Korenčiová (SC Sand/Nem.) 
Obrankyne: Monika Matysová (ASV Spratzern/Rak.), Patrícia Fischerová (1. FC Katovice/Poľ.), Lenka Mravíková, Eva Kolenová (obe SKV Altenmarkt/Rak.), Lucia Haršányová, Jana Vojteková, Alexandra Bíróová (všetky SV Neulengbach/Rak.) 
Stredopoliarky: Veronika Klechová (FC Cardiff City Ladies/Angl.), Patrícia Hmírová (1. FC Katovice/Poľ.), Lucia Šušková (TS Mitech Žywiec/Poľ.), Dominika Škorvánková (SV Neulengbach/Rak.), Kristína Cerovská, Dana Fecková, Lucia Ondrušová (všetky FC Neunkirch/Švaj.) 
Útočníčky: Patrícia Marková (ŠK Slovan Bratislava), Diana Bartovičová (Kiruna FF/Švéd.) 

Náhradníčky: 
Brankárky:
Liana Póňová (FK Slovan Duslo Šaľa), Lívia Kuľková (Partizán Bardejov) 
Obrankyne: Petra Zdechovanová, Andrea Vrabcová (obe ŠKF Žirafa Žilina) 
Stredopoliarky: Dominika Sýkorová (TS Mitech Žywiec/Poľ.), Kristína Košíková, Sandra Kujovičová, Simona Fatulová, Carmen Absolonová (všetky ŠK Slovan Bratislava) 
Útočníčky: Veronika Žitňáková (MŠK Slovan Trenčianske Teplice), Ivana Pálenčíková, Nikola Rybanská (obe FC Union Nové Zámky) 

Realizačný tím: 
Tréner: Zsolt Pakusza 
Asistent trénera: Marián Nincz 
Tréner brankárok: Pavol Hrnčiarik 
Kondičný tréner/kustód: Martin Kojnok 
Lekárka: Lucia Knappková 
Masér: Jindřich Ditrich 
Technický vedúci: Milan Sládkovič 
Hlavný vedúci: Milan Lešický 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies