Pacquiao oficiálne uspel vo voľbách do senátu, rozmýšľa o Riu

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 17:35 • 2 min
Pacquiao oficiálne uspel vo voľbách do senátu, rozmýšľa o Riu

MANILA - Filipínsky bývalý profesionálny boxer Manny Pacquiao sa oficiálne stal senátorom vo svojej domovine. Funkcie sa ujme 30. júna. Vo voľbách obsadil siedmu priečku so ziskom viac než šestnásť miliónov hlasov, uspelo dvanásť kandidátov.

slovakia

left justify in out

"Pac-Man" pôsobil od roku 2010 ako kongresman za provinciu Sarangani. Predpokladá sa, že jeho cieľom je prezidentské kreslo, o tento post sa najskôr môže uchádzať v roku 2022.

Tridsaťsedemročný Pacquiao naposledy boxoval 9. apríla, keď v treťom vzájomnom súboji druhý raz zdolal Američana Timothyho Bradleyho.

 

Napriek novej politickej kariére sa nevzdal šance na účasť na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro. "Musím sa najprv spýtať filipínskeho ľudu, či mi dovolí štartovať pod piatimi kruhmi," povedal jediný šampión ôsmich hmotnostných kategórií pre agentúru AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies