Ozbrojenci Talibanu uniesli 27 policajtov v Afganistane

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 10:31 • 2 min
Ozbrojenci Talibanu uniesli 27 policajtov v Afganistane

KÁBUL - Bojovníci Talibanu uniesli 27 policajtov pri útoku, ktorý sa stal na severovýchode Afganistanu v provincii Badachšán. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Skupina 27 príslušníkov polície sa počas útoku militantov ukrývala v jaskyni v okrese Jamgán. Ozbrojenci vzali policajtov ako rukojemníkov a odviedli ich na neznáme miesto.
      

K stredajšiemu únosu sa prihlásilo povstalecké hnutie Taliban, ktoré ho označilo za súčasť jeho prebiehajúcej jarnej ofenzívy proti príslušníkom afganských a zahraničných jednotiek. 
      

Zajatých príslušníkov afganskej polície a armády talibanci zvyčajne popravia, uviedla agentúra AP. 
      

Počas tohtotýždňových bojov s bezpečnostnými zložkami okrese Jamgán islamistickí vzbúrenci zaútočili na viacero policajných objektov, pričom zabili najmenej šiestich policajtov. Napriek vyslaniu posíl sa policajti museli stiahnuť do priľahlého horského masívu. Bojovníci Talibanu vyvesili nad okresným veliteľstvom polície bielu zástavu svojho hnutia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies