Ovocie v luxusnej reštaurácii.

NETKY.SK • 19 Január 2012, 14:27 • 2 min
Ovocie v luxusnej reštaurácii.

Ovocie v luxusnej reštaurácii. Life style Konzumácia ovocia v spoločnosti má svoje pravidlá.

slovakia

left justify in out

img

Konzumácia ovocia v spoločnosti má svoje pravidlá. Rozhodne je nevhodné, aby ste si vzali do ruky napríklad jablko a chrúmali ho ako bobor a šťava, aby z neho prskala na všetky strany.

Skúste to s nami takto.

Väčšinu ovocia jeme s príborom, niekedy rukou pomáhajúc si nožom, avšak tu sa vyžaduje určitá dávka obratnosti. Ak je na stole pripravený finger-bowl (miska na opláchnutie prstov), môžeme použiť prsty, v opačnom prípade  si musíme poradiť len s príborom.

Banán

Odrežeme konce banánu, šupku hore pozdĺžne narežeme po oboch stranách, vidličkou namotáme a nožom oddeľujeme jednotlivé kúsky, ktoré vkladáme vidličkou do úst.

Melón

Väčšinou sa podáva už nakrájaný na plátky, alebo menšie kúsky. Na tanieri si ho nakrájame na kocky a tie potom konzumujeme vidličkou.

Kôstkové ovocie

Určite si kôstku nevypľúvame do dlane, ale si pomáhame lyžičkou, z ktorej kôstku potom premiestnime na tanierik. Drobné bobuľovité ovocie (ríbezle, maliny) jeme lyžičkou ako kompót.

Bobuľovité ovocie (jahody, hrozno).

Jahody chytíme za stonku, vložíme do úst, odhryzneme plod a stonku odložíme na dezertný tanierik. Pokiaľ hrozno na spoločnej mise nie je nastrihané na menšie trsy, poobzeráme sa po nožničkách. Ak nie sú k dispozícii, ide o dekoráciu a tým pádom si necháme zájsť chuť. Nemôžeme totiž odtrhávať bobule hrozna zo spoločnej misy a nechať po sebe ostatným nevábne vyzerajúci ohlodaný strapec. Aj keď  konzumácia niektorých druhov ovocia si vyžaduje otravné spôsoby vedzte, že aj tieto informácie vám budú v spoločnosti užitočné.  Raz pri pozvaní na recepciu, alebo inú spoločenskú udalosť sa budete cítiť ako distingvovaná osôbka, ktorá ovláda aj takú maličkosť akou je pravidlo stolovania pri konzumácii ovocia.

Zdroj: autor redakcia 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies