Ovečkin od svojho príchodu na MS nekomunikuje a novinárov ignoruje

NETKY.SK • 23 Máj 2019, 09:25 • 2 min
Ovečkin od svojho príchodu na MS nekomunikuje a novinárov ignoruje

BRATISLAVA - Alexander Ovečkin patrí k najväčším hviezdam ruského tímu. Už po príchode na Slovensko však odignoroval zástupov médií aj žiadateľov o autogram a rýchlym krokom sa presunul do autobusu. Inak tomu nebolo ani po zápasoch B-skupiny, kde doslova prebehol mixzónu aby sa vyhol akýmkoľvek otázkam. Odpovedal raz, po zápase so Švédskom iba ruským novinárom.

slovakia

left justify in out

Ruský kanonier  nazbieral v siedmich zápasov bratislavskej B-skupiny iba tri body za dva góly a jednu asistenciu. Z toho dva body (1+1) získal pri suverénnom triumfe nad Talianskom 10:0. Zdá sa, že rodák z Moskvy nehrá v optimálnej pohode. Dokazuje to i skutočnosť, že zástupcov médií čakajúcich v mixzóne po zápase so žiadosťou o rozhovor väčšinou odmietne jednoduchým: "Možno nabudúce."

Výnimku urobil po víťazstve nad Švédskom 7:4 v záverečnom zápase skupiny. Tridsaťtriročný krídelník Washingtonu a 51-gólový strelec z uplynulej sezóny NHL v ňom zaťažil konto švédskeho gólmana Jacoba Markströma jedným zásahom, keď v 29. min zvýšil na priebežných 3:1. "Hrali sme výborne a nedali sme súperovi vydýchnuť. Dostali sme sa do dobrého tempa a videli ste, ako nám to išlo," povedal Ovečkin rodnou rečou počas svojej niekoľkosekundovej zastávky pri ruských novinároch.

 



Ovečkinovo trápenie zatiaľ nemusí robiť starosti trénerovi "zbornej" Iľjovi Vorobiovovi. Káder plný hviezd ťahajú iní, na čele s dosiaľ druhým najproduktívnejším hráčom celého podujatia Nikitom Kučerovom (15 bodov, 6+9). Jeho zverenci prešli skupinou ako nôž maslom a ako jediní sú na svetovom šampionáte 2019 stále nezdolaní.

 

Šancu napraviť si chuť bude mať "Alex Veľký" už vo štvrtok od 16.15 h, keď Rusko nastúpi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vo štvrťfinále proti tímu USA. "Bude to boj. Nie je dôležité, s kým hráme, vždy chceme zvíťaziť. Iba tak môžeme pomýšľať na zlaté medaily," uviedol Ovečkin.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies