Otvoreným listom žiadajú vládu o výstavbu diaľnic na severe Slovenska

NETKY.SK • 6 Apríl 2011, 07:33 • 2 min
Otvoreným listom žiadajú vládu o výstavbu diaľnic na severe Slovenska

Otvoreným listom žiadajú vládu o výstavbu diaľnic na severe Slovenska

slovakia

left justify in out

Regionálni predstavitelia Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) a viacerých ďalších podnikateľských združení pôsobiacich v žilinskom regióne prezentovali dnes v Ružomberku otvorený list podpredsedovi vlády SR a ministrovi dopravy Jánovi Figeľovi. Žiadajú ho, aby sa urýchlene pokračovalo vo výstavbe mimoriadne dôležitých diaľničných úsekov na severe Slovenska.
„Znepokojuje nás, že prednosť dostávajú iné, nie až tak intenzívne využívané cesty, ktoré nespôsobujú až také dopravné problémy. V tejto súvislosti je ešte viac zarážajúca akási podivná tradícia, že so zmenou vládnych garnitúr sa zakaždým zásadne menia a odsúvajú priority výstavby diaľničnej siete,“ uviedol pre TASR predseda žilinského regionálneho predstavenstva SOPK Dušan Haluška.
Aj podľa podpredsedu Slovensko-poľskej obchodnej komory Jána Mišuru by mal štát pri nedostatku finančných prostriedkov pokračovať vo výstavbe hlavných koridorov s potenciálne najväčšou intenzitou dopravy. „Navyše, pre úseky D1 Hričovské Podhradie – Ružomberok i D3 Svrčinovec – Skalité – Zwardoň existujú platné stavebné povolenia, neohrozujú národné parky a dajú sa pripojiť na funkčné rýchlostné cesty európskeho významu,“ zdôraznil.
„Keď náš nórsky investor v roku 2006 prichádzal na Slovensko a rozhodoval sa, v ktorej lokalite postaví nový výrobný závod, počúvali sme zaručené sľuby, že prepojenie Žiliny s existujúcou diaľnicou za Ružomberkom bude realitou v horizonte piatich rokov. Je rok 2011, nič také sa neudialo a podľa posledných informácií sa to celé opäť odloží,“ uviedol Štefan Kuric, generálny riaditeľ elektrotechnickej spoločnosti Eltek Valere so sídlom v Liptovskom Hrádku.
Jeho stanovisko podporil i hovorca hostiteľského ružomberského celulózo-papierenského koncernu Mondi SCP Ľubomír Čech. „Pre našu spoločnosť, ktorá patrí nepochybne medzi významných slovenských exportérov, je mimoriadne dôležité čo najplynulejšie cestné spojenie. Preto plne podporujeme aktivity, ktoré povedú k čo najskoršej výstavbe diaľničných úsekov medzi Žilinou a Ružomberkom,“ dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies