Otázky, prečo bol svet ochotný prijať osem miliónov Ukrajincov a vyhýba sa vpusteniu gazanských Arabov do svojich krajín v týchto dňoch kolujú denne

NETKY.SK • 20 November 2023, 10:00 • 2 min
Otázky, prečo bol svet ochotný prijať osem miliónov Ukrajincov a vyhýba sa vpusteniu gazanských Arabov do svojich krajín v týchto dňoch kolujú denne

Nie je to iba nadšenou reakciou gazanskej verejnosti pogrom v južnom Izraeli 7. októbra a neuveriteľné zábery z tohto masakru. Často ich zhotovovali podobne, ako to robili príslušníci špeciálnych jednotiek SS určených k vyvražďovaniu Židov vo východoeurópskych oblastiach a ešte sa nimi chválili.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ani arabské štáty palestínskych Gazanov nechcú

Svetové médiá momentálne preberajú otázku, prečo dokonca ani Egypt ich nepúšťa cez svoje hranice, veď Gaza bola dvadsať rokov jeho územím a vtedy ešte neexistujúci Palestínčania jeho príslušníci. Niektorí spriadajú teórie, že arabské štáty ako celok odmietajú Palestínčanov integrovať ich, aby spôsobovali problémy Židom. To možno tiež, ale hlavným dôvodom je, že sú dlho vystavovaní nenávisti voči svojmu okoliu, sú „neprispôsobiví“ a ďalšia vec, sú spojencami historických nepriateľov sunnitských ArabovIránu.

Malý pohľad na palestínsko-arabské vzťahy

Palestínčanov nechcú prijímať ani tie krajiny, ktoré musia kvôli vlastnému obyvateľstvu predstierať, že ich podporujú. 

  • Kedysi ich ozbrojené skupiny a časť obyvateľstva prijalo Jordánsko, ale pokúsili sa tam o štátny prevrat a chceli zabiť ich obľúbeného kráľa, spojili sa so Sýriou a rozpútali občiansku vojnu.
  • Jordánčania ich vyhnali do Sýrie, lenže odtadiaľ chceli Sýriu vohnať do vojny s Izraelom a Sýrčania ich prinútili odísť do Libanonu.
  • V Libanone pomohli rozpútať ďalšiu občiansku vojnu plnú zverstiev, vojnu, ktorá Libanon na dlhé roky zničila a ako celistvá politická jednotka tento štát už neexistuje.
  • V Egypte, sa spojili s radikálnym Muslimským bratstvom, vykonávali teroristické útoky, takže Egypt pre nich uzavrel hranice a do krajiny ich po prevzatí moci v Gaze vo voľbách v roku 2006 Hamas zmasakroval okolo 600 stúpencov Fatahu a prevzal vládu nad pásmom Gazy. Odvtedy sa s ďalšími voľbami neobťažoval. Z pásma Gazy sa im tam občas podarí preniknúť a útočia na egyptských vojakov.
  • V Kuvajte, kam im dovolili prísť v státisícoch, podporovali inváziu z Iraku a po vytlačení irackých vojsk po vojne v Zálive ich Kuvajťania vyhnali. Toto hnutie nikdy neuznalo právo na existenciu Izraela, odmieta mierové riešenie a každé vyjednané prímerie porušilo.
  • Okrem toho sa ako páchateľ alebo spolupáchateľ zúčastnilo na množstve teroristických a vražedných činov po celom svete.
  • Hamas sa otvorene hlási ku genocídnym aktom násilia proti Židom, kresťanom a vôbec „neveriacim“ na celom svete a hlása zriadenie globálneho kalifátu založeného na práve šaríja.
  • Domáceho obyvateľstva, ktoré necháva žiť v biede a pod izraelskou blokádou, kradne humanitárnu pomoc pre seba a svojich priaznivcov indoktrinuje ideológiou, podľa ktorej za všetko zlo na svete môžu Židia.
  • Jeho de facto ústavou je Charta Hamasu, často doslovný prepis Protokolov siónskych mudrcov.
  • Na Západnom brehu Jordánsku, teda v bývalom Jordánsku, si buduje pozície a vychováva tam svojich následníkov.
  • Až príliš sa mnohých ohľadoch a krokoch podobá na nacistické Nemecko tridsiatych rokov. To tiež „trpelo“, Nemcom predsa krivdili a nespravodlivo „okupovali“ ich územia.

 

No chceli ste mať doma takých susedov?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Ivo Samson, Foto: The Australian
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies