OSN zvolala mimoriadne zasadanie venované hladomoru vo východnej Afrike

NETKY.SK • 22 Júl 2011, 07:34 • 2 min
OSN zvolala mimoriadne zasadanie venované hladomoru vo východnej Afrike

OSN zvolala mimoriadne zasadanie venované hladomoru vo východnej Afrike - Politika Organizácia Spojených národov zvolala mimoriadne zasadanie venované hladomoru vo východnej Afrike, na ktorom 25. júla prediskutujú poskytnutie pomoci pre suchom postihnutý

slovakia

left justify in out

img

Organizácia Spojených národov zvolala mimoriadne zasadanie venované hladomoru vo východnej Afrike, na ktorom 25. júla prediskutujú poskytnutie pomoci pre suchom postihnutý región Afrického rohu po tom, čo v častiach Somálska vyhlásili hladomor. Oznámila to dnes agentúra Reuters.
      Veľké oblasti východnej Afriky, vrátane Kene a Etiópie, roky sužuje sucho. Podľa OSN dva regióny na juhu Somálska trpia najhorším hladomorom za uplynulých 20 rokov, ktorý postihol 3,7 milióna ľudí.
      Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) oznámila, že na zasadaní sa majú zúčastniť ministri a poprední predstavitelia 191 členských krajín, zástupcovia iných agentúr OSN, mimovládnych organizácií a regionálnych rozvojových bánk.
      Stretnutie zvolali na žiadosť Francúzska, ktoré momentálne predsedá skupine G20 dvadsiatich najrozvinutejších krajín. Britská charitatívna organizácia Oxfam obvinila viaceré európske vlády z ignorovania krízy.
      Situáciu v Somálsku zhoršil dlhoročný konflikt, ktorý bráni humanitárnym organizáciám v činnosti. Od januára utieklo takmer 135.000 Somálčanov do Kene a Etiópie.
      Islamskí militanti napojení na al-Káidu, ktorí kontrolujú väčšinu južnej a centrálnej časti Somálska, v roku 2010 vyhlásili zákaz na poskytovanie potravinovej pomoci. Po zhoršení krízy zákaz nedávno zrušili.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies