Orbán vo februári údajne hlasoval za kvóty, pre opozičnú DK to potvrdil Tusk

NETKY.SK • 4 Október 2016, 15:36 • 2 min
Orbán vo februári údajne hlasoval za kvóty, pre opozičnú DK to potvrdil Tusk

BUDAPEŠŤ - Predseda Európskej rady Donald Tusk oficiálnym listom potvrdil, že vo februári za uznesenie EÚ o kvótach hlasoval aj predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, oznámil dnes v Budapešti hovorca opozičnej Demokratickej koalície (DK) Zsolt Gréczy.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI hovorca spresnil, že na Tuska sa obrátil s touto otázkou podpredseda DK Csaba Molnár. Z odpovede predsedu rady vyplýva, že aj Orbán hlasoval za uznesenie, v ktorom sa píše, že treba čo najskôr realizovať všetky decembrové rozhodnutia o relokácii migrantov v únii, vrátane opatrení týkajúcich sa vrátenia a prijímania vrátených migrantov.

 

Tusk zdôraznil, že rada, ktorej členmi sú prezidenti a predsedovia vlád krajín Európskej únie, schválila uvedené uznesenie jednohlasne, teda vrátane Orbána. Podľa Gréczyho teraz bude musieť maďarský premiér Maďarom vysvetliť, prečo inicioval referendum proti vlastnému rozhodnutiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies