Orbán: Prisťahovalectvo do Maďarska z ekonomických príčin treba úplne zamedziť

NETKY.SK • 5 Február 2015, 14:25 • 2 min
Orbán: Prisťahovalectvo do Maďarska z ekonomických príčin treba úplne zamedziť

BUDAPEŠŤ - Prisťahovalectvo do Maďarska z ekonomických dôvodov je potrebné "znížiť na nulu", vyhlásil v maďarskom meste Mezökövesd v úvode trojdňovej schôdze parlamentnej frakcie vládnej strany Fidesz predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

"Dvere Maďarska treba zatvoriť," povedal Orbán v stredu večer s poznámkou, že Maďarsko nepotrebuje ani jedného prisťahovalca, ktorý by prišiel z ekonomických dôvodov.
     

O prvom dni rokovania frakcie informoval dnes v štátnom rozhlase predseda frakcie Antal Rogán. Ako konštatoval, dnešné právne normy upravujúce prisťahovalectvo je potrebné zmeniť a nie je možné v tejto záležitosti čakať na Európsku úniu.
     

"Je isté, že aj únia zmení imigračnú politiku - je však možné, že to pre Maďarsko bude už neskoro," dodal Rogán a pripomenul, že Maďarsko sa očividne mení z tranzitnej krajiny na cieľovú. Aktuálne údaje, ktorými sa frakcia v stredu oboznámila, vyvolali v radoch poslancov Fideszu rozruch.
     

Predseda uviedol, že prvý deň schôdze poslanci diskutovali o Orbánovom prejave hodnotiacom politickú situáciu. Najdôležitejším prvkom tohto prejavu boli úlohy stanovené na nadchádzajúce tri roky. Z nich premiér vyzdvihol zlepšenie hmotnej situácie Maďarov, ktorí žijú zo mzdy.
     

Orbán podčiarkol, že sa bude pokračovať v doterajšom smerovaní vlády, v ktorom namiesto poskytovania podpory sa bude klásť dôraz na zabezpečenie pracovných možností, pričom snahou kabinetu je dosiahnutie úplnej zamestnanosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies