Orbán: Nikto nás nemôže prinútiť, aby sme sa vzdali svojho postoja k migrantom

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 14:19 • 2 min
Orbán: Nikto nás nemôže prinútiť, aby sme sa vzdali svojho postoja k migrantom

BUDAPEŠŤ - Nikto nemôže prinútiť Maďarsko, aby sa vzdalo svojho odmietavého postoja k prisťahovalectvu - Maďari totiž dali jasne najavo, že nechcú vidieť ilegálnych prisťahovalcov, povedal dnes predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Premiér v súvislosti s právnym konaním Európskej komisie voči Maďarsku pre neplnenie nariadenia o prisťahovaleckých kvótach pripomenul, že vládny dotazník "Stop Bruselu!" vyplnilo a vrátilo späť rekordných 1,7 milióna maďarských občanov, čo nemôže Brusel ignorovať.

 

Podľa Orbána tak Maďari potvrdili, že odmietajú vpustiť do svojej krajiny ľudí rozdielnej kultúry a civilizácie.

 

"Maďarsko sa nechce zúčastniť pokusov, ktoré by nekontrolovaným vpúšťaním más cudzincov pretvorili Maďarsko či Európu a zdeformovali kultúrne dedičstvo Európy zmesou iných kultúr, náboženstiev a svetonázorov. Ak Nemci, Francúzi a Taliani chcú takéto experimenty, majú na to právo. My ich však prosíme, aby nás do toho nenútili," zdôraznil ministerský predseda.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies