Orbán chce posilniť maďarskú armádu, je v mimoriadne zlom stave

NETKY.SK • 17 Október 2016, 16:50 • 2 min
Orbán chce posilniť maďarskú armádu, je v mimoriadne zlom stave

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán je mimoriadne nespokojný so stavom maďarských ozbrojených síl, uviedol dnes spravodajský server Index.hu, podľa ktorého premiér chce armádu posilniť.

slovakia

left justify in out

"Maďarsko zaostáva za vážnym zbrojením, ktoré v súčasnosti robia susedné krajiny Maďarska," citoval server Orbána odvolávajúc sa na jeho rozhovor pre rozhlasovú stanicu Katolikus Rádió koncom septembra, ešte pred referendom o prisťahovaleckých kvótach.

 

"Finančné zdroje štátneho rozpočtu sú síce ohraničené, avšak na budúci rok posilníme armádu - nezávisle na strážení hraníc," povedal premiér, podľa ktorého však otázka obnovenia povinnej vojenskej služby nie je aktuálna, pretože "sú na ňu zlé spomienky".

 

Pôjde skôr o zriadenie oblastných branných jednotiek založených na dobrovoľnej báze. "Rokujeme o tejto koncepcii, čoskoro padne rozhodnutie," dodal Orbán. Index.hu pripomína, že to bolo prvé negatívne vyjadrenie premiéra o stave maďarských ozbrojených síl, ale takisto prvé vyjadrenie týkajúce sa konkrétneho smeru rozvoja armády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies