Opitý Zvolenčan atakoval družku i policajta

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 15:55 • 2 min
Opitý Zvolenčan atakoval družku i policajta

BANSKÁ BYSTRICA 1. júla (SITA) - Trest tri roky odňatia slobody nepodmienečne za útok na družku i policajta potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 36-ročného Júliusa Hromádku zo Zvolena. Koncom minulého roku sa opitý Hromádka domáhal vstupu do bytu svojej družky a neskôr atakoval príslušníka zasahujúcej policajnej hliadky.

slovakia

left justify in out

Hromádku popoludní 29. decembra minulého roku vykázala jeho družka Martina z bytu. No muž sa po vyše hodine vrátil. Keď družka pootvorila dvere, násilím vnikol dnu. Vyhrážal sa jej zabitím a poliatím kyselinou. Pretože družka už mala zlé skúsenosti s partnerom, Hromádku zamkla v byte a privolala policajtov. Pri služobnom zákroku však policajtov atakoval Hromádka aj jeho opitý kamarát, 49-ročný Igor Černák. Ten sa na policajtov dokonca zaháňal pivovou fľašou. Pri zásahu jeden z policajtov utrpel zlomeninu malíčka pravej ruky a druhý rôzne pomliaždeniny. 

 

Na Okresnom súde vo Zvolene sa obaja priznali. Hromádka dostal tri roky odňatia slobody nepodmienečne, pretože žalované skutky spáchal v skúšobnej lehote podmienečného odsúdenia za krádež. Navyše spáchal zločin porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania a zločinom útoku na verejného činiteľa, za čo mohol dostať až desať rokov. Senát však ako poľahčujúcu okolnosť zobral do úvahy Hromádkovo priznanie a vymeral mu trest v spodnej hranici trestnej sadzby, a to tri roky v najľahšom väzení. Hromádka tiež musí absolvovať protialkoholické liečenie ústavnou formou. 

Voči rozsudku sa Hromádka odvolal s tým, že trest je neprimerane prísny. Apeloval na sudcov, že neskoro si uvedomil, čo spáchal a že je to pre neho poučením. Tvrdil, že má päťročnú dcéru a že by bol rád s ňou. 

 

Kamarát Černák za zločin útoku na verejného činiteľa dostal tri roky odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na tri roky. Súd mu tiež prikázal počas skúšobnej lehoty vyhýbať sa pitiu alkoholických nápojov. Voči rozsudku sa Černák neodvolal. 

 

Hromádka i Černák musia tiež zranenému policajtovi zaplatiť odškodné 412 eur a Všeobecnej zdravotnej poisťovni takmer 23 eur. 

Odvolací súd v prípade Hromádku akceptoval rozhodnutie prvostupňového senátu a jeho odvolanie zamietol. Sudca hneď nariadil výkon trestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies