Opätovné obavy z nadbytku ropy znížili cenu Brentu pod 44 USD/barel

NETKY.SK • 17 November 2015, 17:45 • 2 min
Opätovné obavy z nadbytku ropy znížili cenu Brentu pod 44 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes klesli, keď na trhy opäť začali pôsobiť informácie o nadbytku ropy a ropných produktov, ktorý zatiaľ vôbec nevykazuje náznaky zmierňovania.

slovakia

left justify in out

Podľa analytikov aj napriek krvavým útokom v Paríži a francúzskej odvete v podobe leteckých útokov voči Islamskému štátu v Sýrii sa ceny ropy udržia na nízkej úrovni po celý zvyšok tohto roka, ako aj určité obdobie roka 2016, nakoľko nadbytok komodity bude pretrvávať ešte nejaký čas. "Dokiaľ sa geopolitické napätie, ktoré sa v piatok (po útokoch v Paríži) zvýšilo, nepremietne do fyzického zníženia produkcie na Blízkom východe, nálady na trhoch budú stále viac pesimistické než optimistické," uviedol ropný analytik Tamás Varga.

 

Trhy okrem toho čakajú na informácie o vývoji ropných zásob na trhu v USA za minulý týždeň, pričom počítajú s tým, že zásoby vzrastú. Ak sa odhad potvrdí, bude to znamenať rast už ôsmy týždeň po sebe.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent klesla do 15.43 h SEČ o 85 centov na 43,71 USD (40,97 eura) za barel po tom, ako v pondelok (16.11.) uzatvorili rastom o 2 %. Cena americkej ľahkej ropy WTI klesla o 82 centov na 40,92 USD/barel.

(1 EUR = 1,0670 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies