Olympijský tím premrhal dvojgólový náskok, vo Viedni obsadí 4. miesto

NETKY.SK • 7 Február 2015, 07:17 • 2 min
Olympijský tím premrhal dvojgólový náskok, vo Viedni obsadí 4. miesto

VIEDEŇ - Slovenský olympijský hokejový tím prehral aj vo svojom druhom vystúpení na turnaji Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni s reprezentáciou Slovinska 2:3. Na podujatí tak bez ohľadu na výsledok záverečného sobotňajšieho zápasu obsadí posledné 4. miesto. Víťazmi turnaja sa v predstihu stali domáci Rakúšania, ktorí v druhom piatkovom dueli zdolali Taliansko 5:2.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénerského dua Vladimír Országh a Milan Jančuška si v prvej tretine vytvorili dvojgólový náskok, keď sa presadili obranca Peter Trška a center Miroslav Preisinger. V ďalšom priebehu však mali navrch Slovinci, ktorí znížili v 31. minúte zásluhou hráča Slovana Bratislava Roka Tičara. V tretej tretine sa im podarilo otočiť skóre gólmi D. Rodmana a Panceho a tak sa nakoniec tešili z víťazstva.
      

Slováci tak svojim súperom nevrátili prehru 1:3 zo zimnej olympiády v Soči, odkedy sa stretli prvýkrát. V 10. vzájomnom zápase so Slovinskom si tak pripísali iba druhý nezdar, v ďalších ôsmich dueloch sa tešili z víťazstva s celkovým priaznivým skóre (37:14).
      

Záverečný zápas na turnaji odohrajú Slováci v sobotu 7. februára s domácim Rakúskom (17.00 h).
      
Euro Ice Hockey Challenge
Slovinsko - Olympijský tím SR 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)
Góly: 31. Tičar, 47. D. Rodman (Tičar, Urbas), 52. Pance (Razingar) - 9. Trška (Hrnka, Zuzin), 16. Preisinger (Bakoš, Rosandič). Rozhodcovia: Bernecker, Erd - Kaspar, Smeibidlo, vylúčení: 5:8, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 350 divákov.
      

Slovinsko: Gračnar - Gregorc, Pretnar, Vidmar, Repe, Pavlin, Podlipnik, Selan, Logar - D. Rodman, Tičar, Urbas - Verlič, Goličič, Ograjenšek - Pance, Razingar, M. Rodman - Pešut, Sotlar, Leber

 

SR: Godla - Trška, Brejčák, Černák, Rosandič, Holenda, Bokroš, Macejko, Pokovič - Kudrna, Hrnka, Skalický - Bakoš, Preisinger, Gašparovič - Rác, Kytnár, Lapšanský - Paločko, Bortňák, Zuzin

Úvodnú šancu duelu si vypracovali Slovinci, no mladík Godla v slovenskej bránke odolal. Súperi odpovedali počas prvej presilovky, keď sa natlačili pred bránku Rác a Kytnár, ale nedokázali dopraviť puk do siete. V 6. minúte išiel na trestnú Hrnka a Godla mal plné ruky práce. Najprv vypálil Gregorc, po ňom pohrozili aj Tičar s D. Rodmanom. Úvodný gól však dali slovenskí reprezentanti. V 9. minúte sa na modrej oprel do strely Trška a Gračnar, ktorý mal zakrytý výhľad, nestihol zasiahnuť - 1:0. O minútu neskôr mohol byť už rozdiel dvojgólový. Preisinger s Gašparovičom vybojovali puk v strednom pásme, dostali sa do prečíslenia 2 na 1, predviedli akciu na jeden dotyk, no do poslednej gólovej prihrávky im stihol strčiť hokejku jeden z vracajúcich sa Slovincov. Na druhej strane sa rútil sám na bránku Urbas, skúsil kľučku, no Godla pohotovo vykorčuľoval a zblokoval jeho akciu. V 12. minúte zneškodnil aj dobrú príležitosť Lebera. Potom si Slováci zahrali ďalšiu presilovku, súpera zatlačili do obranného pásma, no Lapšanský neusmernil puk do odkrytej bránky. V 16. minúte im to už vyšlo, keď na 2:0 zvýšil Preisinger, ktorý využil presilovú hru. V závere tretiny zaujala šarvátka Brejčáka s Urbasom, slovenský bek zložil svojho súpera dvoma údermi.
      

Slovinci vstúpili do druhého dejstva aktívne, no nedokázali si vypracovať súvislejší tlak, keďže súperi dobre forčekovali a rušili ich akcie už v zárodku. Málokedy sa tak vôbec dostali cez stredné pásmo a nepomohla im ani ďalšia presilovka, počas ktorej síce miešali puk v útočnom pásme, ale bez poriadneho zakončenia. Slováci sa sústredili na obranu a napádanie a do útoku sa príliš nehrnuli. Pred Gračnara sa dostali až počas svojej početnej výhody od 27. minúty. Krátko po polovici duelu sa Slovincom podarilo znížiť po samostatnej akcii hráča Slovana Bratislava Roka Tičara - 1:2. Krátko po góle sa do seba pustili Rác so Selanom a obaja zamierili na trestnú. Slovincov gól nakopol a v ďalších minútach boli nebezpečnejší, Godla tak musel riešiť viacero ťažkých situácii.
      

Tretia tretina odštartovala presilovkou Slovincov, no žiadne šance si nevytvorili. Vyrovnať sa im podarilo až v 47. minúte, Tičar s D. Rodmanom sa po chybe slovenských hráčov v strednom pásme dostali do prečíslenia dvoch na jedného a druhý menovaný pohodlne zakončil do odkrytej bránky - 2:2. O päť minút neskôr dokonali svoj obrat v skóre a dostali sa do vedenia. Pance si nakorčuľoval medzi kruhy a strelou švihom prekonal Godlu - 3:2. Slováci vyskúšali v závere power play, no na vyrovnanie im to už nestačilo a tak si pripísali druhú prehru na turnaji.

hlasy po zápase:
Vladimír Országh, tréner SR: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, dali sme dva góly a mali sme aj dosť ďalších šancí. Žiaľbohu, mali sme zase veľmi veľa vylúčení. Nemôžeme hrať skoro celú tretinu v oslabení, stojí nás to veľmi veľa síl. Niektorí chalani potom hrajú veľa, niektorí málo a celá koncepcia je narušená. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, pretože sme pustili ďalší vyhratý zápas. Je to obrovská škoda."
      

Peter Trška, obranca a strelec prvého gólu SR: "Úvod zápasu nám vyšiel, bolo to 2:0. No škoda toho, takéto zápasy by sme mali dotiahnuť do víťazného konca. Dostali sme úplne zbytočné góly po našich individuálnych chybách. V závere nám už trochu dochádzali sily. Máme tu mladé a neskúsené mužstvo a na to doplácame. Som rád, že som dal gól, ale škoda, že nám nepomohol k víťazstvu."
      

Ján Brejčák, obranca SR: "Povedali sme si, že na nich vyletíme, čo sa nám v prvej tretine aj darilo. Sformovali sme to tak, že my sme boli prvá obrana na formáciu Roka Tičara. Darilo sa nám, viedli sme 2:0, no prišli zbytočné vylúčenia a potom sme už herne nestíhali. Ani sme si nezakričali, nepomohli sme si, každý chcel hrať sám. Oni to využili a vyhrali."
      

Denis Godla, brankár SR: "Začiatok bol dobrý, ale my pykáme hlavne na konce zápasov, pretože sme neskúsení. Presilovky nám zobrali veľa síl. Slovinci potom do nás išli, dobre kombinovali, prečíslovali nás a my sme veľa pukov nevyhodili z tretiny, čo bola asi najväčšia chyba."
      

ďalší piatkový výsledok:
Rakúsko - Taliansko 5:2 (4:1, 1:1, 0:0)
Góly: 2. Kristler (Komarek, Peter), 9. Altmann (Hundertpfund, Rotter), 10. Kristler (Komarek, Cijan), 12. Petrik (Hofer, Herburger), 38. Mitterdorfer (Altmann, Herburger) - 9. Caletti (Oberdorfer), 39. Morini (Goi, Di Casmirro), 1800 divákov.
      
Tabuľka po 2. hracom dni:
1. Rakúsko             2  2  0  0  0      9:4     6
2. Slovinsko           2  1  0  0  1      5:6     3
3. Taliansko           2  1  0  0  1      4:6     3
4. Olympijský tím SR   2  0  0  0  2      3:5     0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies