OĽaNO postavilo tieňovú vládu; sú v nej Remišová aj Budaj, Matovič zatiaľ chýba

NETKY.SK • 20 November 2017, 12:30 • 2 min
OĽaNO postavilo tieňovú vládu; sú v nej Remišová aj Budaj, Matovič zatiaľ chýba

BRATISLAVA - Opozičné hnutie OĽaNO predstavilo svoju tieňovú vládu, ktorá chce byť alternatívou k tej súčasnej. Tieňového premiéra však nepredstavili.

slovakia

left justify in out

OĽANO sa podľa svojho lídra Igora Matoviča sústreďuje a odborné ministerské posty a o premiérovi rozhodnú ľudia vo voľbách. "Považujeme za dôležité, aby každý minister mal svojho oponenta. Naši tieňoví ministri budú prinášať naše riešenia," povedala ďalšia líderka hnutia Veronika Remišová.

 

Tieňový kabinet tvoria: Eduard Heger (financie a hospodárstvo), Veronika Remišová (zahraničné veci, boj proti korupcii a eurofondy), Ján Marosz (doprava), Marek Krajčí (zdravotníctvo), Gábor Grendel (rezort vnútra), Miroslav Sopko (školstvo), Richard Vašečka (obrana), Jozef Viskupič (kultúra), Martin Fecko (pôdohospodárstvo), Soňa Gaborčáková (sociálne veci), Milan Vetrák (spravodlivosť), Ján Budaj (životné prostredie), Peter Pollák (rómska reforma). "Chceme ich ukázať celému Slovensku a takto výrazne viac prebrať zodpovednosť," doplnil Matovič. Všetci členovia tieňového kabinetu podľa neho dokážu zviesť odborný súboj so súčasnými ministrami.

 

Členovia tieňového kabinetu si majú vytvoriť aj odborné tímy. Zostava ešte nie je celkom úplná, mal by pribudnúť napríklad oponent k podpredsedovi vlády pre investície a informatizáciu. Časom sa zrejme vymení tieňový minister Viskupič, ktorý sa stal predsedom Trnavského kraja. Hnutie potvrdilo záujem spolupracovať aj s SaS, s ktorou pôvodne chcelo vytvoriť aj tieňovú vládu, ale "nepodarilo sa". SaS má svojich tímlídrov. "Konkurencia je zdravá," poznamenal Matovič. Opozičná rada, ktorú tvorí OĽaNO s SaS, nie je podľa hnutia mŕtva. SaS a OĽaNO sa považujú za jadro alternatívy voči súčasnej vláde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies