Odvolacia komisa SZZ potvrdila štvorročný dištanc pre zápasníka Lévaia

NETKY.SK • 23 August 2017, 11:09 • 2 min
Odvolacia komisa SZZ potvrdila štvorročný dištanc pre zápasníka Lévaia

BRATISLAVA - Slovenský zápasník István Lévai bude chýbať na žinenkách štyri roky. Odvolacia komisia Slovenského zápasníckeho zväzu (SZZ) potvrdila majstrovi Európy z roku 2012 pôvodný trest vymeraný v polovici mája 2017 disciplinárnou komisiou SZZ. Referuje o tom stredajšie vydanie denníka Šport.

slovakia

left justify in out

Lévai dostal štvorročný dištanc za nepriaznivý výsledok antidopingovej skúšky z 22. februára 2016. Reprezentant SR mal zastavenú činnosť už od 15. mája 2016, keď mu začal trest plynúť.

 

Členovi VŠC Dukla Banská Bystrica našli vo vzorke moču z mimosúťažnej kontroly v Dánsku meldónium a erytropoetín (EPO). Meldónium je na zozname zakázaných látok Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) od 1. januára 2016, klasikovi namerali hodnotu 0,25 mikrogramu, podobne ako väčšina pristihnutých sa bránil tvrdením, že liek vysadil pred začiatkom uplynulého kalendárneho roka.

Ostrihomský rodák sa proti rozhodnutiu DK SZZ odvolal, ale druhostupňová komisia po zasadnutí 24. júla 2017 vydala rozhodnutie, v ktorom zamietla zápasníkovo odvolanie ako nedôvodné.

 

"Po preskúmaní kompletného spisového materiálu došla komisia k záveru, že odvolanie športovca je nedôvodné, neobsahuje žiadne dôkazy, ktoré by jeho vinu zoslabovali, alebo ho vyviňovali zo spáchania skutku - porušenia antidopingového pravidla, preto je potrebné ho zamietnuť a potvrdiť prvostupňové rozhodnutie ako zákonné, vecné a skutkovo správne," uvádza sa v odôvodnení odvolacej komisie, ktorej rozhodnutie je konečné a nie je možné sa proti nemu odvolať. Lévaiovi trest vyprší v roku 2020 krátko pred olympijskými hrami v Tokiu.

Dvadsaťšesťročný ostrihomský rodák István Lévai je majster Európy z Belehradu 2012 v hmotnostnej kategórii do 60 kg. Z kontinentálneho šampionátu má ešte tri bronzové medaily (2013, 2014, 2015), poslednú získal na premiére európskych hier v Baku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies