Odborníci radia štátom, ako zatočiť s obezitou: Zvýšte ceny

NETKY.SK • 31 Október 2016, 11:08 • 2 min
Odborníci radia štátom, ako zatočiť s obezitou: Zvýšte ceny

ŽENEVA – Netradičný boj s obezitou! Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyzvala všetky krajiny sveta, aby začali tvrdo bojovať proti obezite.

slovakia

left justify in out

Podľa WHO každý rok narastá počet ľudí trpiacich obezitou. Čísla sú šokujúce a od roku 1980 sa ich počet zdvojnásobil. WHO však pozná spôsob, ako znížiť počet ľudí s nadváhou.

 

WHO zverejnila 36-stranovú správu o finančnej politike a diéte, v ktorej odporúča, aby v boji proti obezite, cukrovke a zubnému kazu znížili cenu sladkých nápojov, vrátane ovocných džúsov. Okrem zníženia počtu obéznych ľudí a ľudí s cukrovkou by sa podľa WHO zvýšili aj príjmy štátov.

 

Okrem zvýšenia cien sladených nápojov, doporučuje WHO, aby vlády znížili ceny ovocia a zeleniny.

 

Ako vyplýva z údajov Eurostatu, za obézneho je považovaný jeden z troch Slovákov. Obéznych je 15,9 percenta mužov a 16,6 percenta žien. Na Slovensku je tak viac obéznych ľudí (16,3 percenta), ako je priemer Európskej únie (15,9 percenta). Zo štatistík vyplýva, že čím je Slovák starší, tým je aj ťažší. Obezita je pritom jeden z rizikových faktorov srdcovocievnych ochorení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies