Odborári ukončili 24-hodinový štrajk

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 07:44 • 2 min
Odborári ukončili 24-hodinový štrajk

Odborári ukončili 24-hodinový štrajk

slovakia

left justify in out

img

Vo štvrtok o polnoci českí odborári ukončili 24-hodinový štrajk v doprave proti vládnym reformám. Počas štrajku stála v celej krajine osobná železničná doprava a odborári zastavili v niektorých veľkých mestách i mestskú hromadnú dopravu.
      Vlaky sa dajú postupne do pohybu podľa cestovného poriadku. U medzinárodných rýchlikov nie je vylúčené meškanie, pretože niektoré súpravy zostali v noci zo stredy na štvrtok stáť už na hraniciach s Českom.
      Do normálu by sa mala po štrajku vrátiť aj mestská hromadná doprava v Prahe, kde 24 hodín nepremávalo metro a väčšina električiek a autobusov.
      Obavy, že štrajk českých odborárov spôsobí v Prahe dopravný kolaps, sa nenaplnili. Pražania sa na štrajk pripravili: buď zostali doma alebo zvolili alternatívne spôsoby dopravy do práce – najčastejšie bicykel. Ulice českej metropoly vo štvrtok pripomínali víkendovú premávku a dokonca aj spoje, ktoré sa dopravnému podniku podarilo zabezpečiť, jazdili poloprázdne.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies