Od piatka do nedele bude v meste Tradičný trnavský jarmok

NETKY.SK • 7 September 2015, 14:57 • 2 min
Od piatka do nedele bude v meste Tradičný trnavský jarmok

TRNAVA - Trnavou sa od piatka (11.9.) do nedele (13.9.) bude šíriť vôňa pečenej kačice, lokší a burčiaku.

slovakia

left justify in out

Tradičný trnavský jarmok (TTJ), jedno z najočakávanejších spoločenských podujatí roka, bude tri dni žiť ruchom, ktorý zabezpečí vyše 200 predajných stánkov s občerstvením, ľudovými výrobkami i spotrebným tovarom a tiež zábavné atrakcie.

 

Jarmok otvorí na trnavskom korze v piatok 11. septembra o 13.50 h netradičným zábavným vystúpením kapela Funny Fellows priamo z balkóna radnice, program bude pokračovať od 15. h na Trojičnom námestí. V mestskom amfiteátri bude o 20. h Rozlúčka s letom s bratislavskou kapelou Korben Dallas a jednou z najpopulárnejších slovenských kapiel IMT Smile.

 

V sobotu 12. septembra sa začne na námestí kultúrny program o 11. h vystúpením žiakov súkromnej základnej umeleckej školy, potom v podvečer to roztočí slovenský country spevák, hudobný skladateľ a gitarista Trnavčan Allan Mikušek, o 20.30 h uvidia diváci Adama Ďuricu a na záver kapelu Polemic. V nedeľu si budú môcť jarmočníci vypočuť cimbalovú hudbu, country kapelu Neznámi a program trnavského jarmoku uzatvorí slovenská hudobná skupina Bukasový masív.

Zároveň sa aj tento rok pod trnavskými hradbami v piatok a sobotu otvorí brána času do stredoveku. Podtémou 6. ročníka atraktívneho a obľúbeného festivalu Stredovek pod hradbami budú Vikingovia a ich Vikingská sága. Promenádu ovládne rinčanie zbraní, vrava táborníkov, turnaje, dobová hudba, vôňa dymu a najmä vôňa a chuť histórie. Na vlastné oči uvidia každodenný život, varenie, boje či remeslá predkov.

 

História jarmokov a trhov v Trnave sa traduje od 13. storočia. Ako kráľovské mesto dostala postupne od viacerých panovníkov privilégium konania veľkých jarmokov. Silnú trhovú tradíciu mesta dokazuje aj skutočnosť, že Trnava mala istý čas názov Nagyszombath - Veľká sobota, podľa dňa konania trhov. Dnes už nikto nevie, koľko jarmokov má mesto za sebou, a tak sa Tradičný trnavský jarmok koná bez označenia ročníka.  

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies