Od nedele začne na železnici platiť nový cestovný poriadok vlakov

NETKY.SK • 10 December 2010, 08:39 • 2 min
Od nedele začne na železnici platiť nový cestovný poriadok vlakov

Od nedele začne na železnici platiť nový cestovný poriadok vlakov

slovakia

left justify in out

img

Od nedele (12. 12.) začne na železnici v SR platiť nový cestovný poriadok vlakov osobnej dopravy Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Nový grafikon prináša niekoľko zmien a noviniek, ako napríklad nasadzovanie nových poschodových vlakov či opätovné nasadenie Pendolina z Prahy do Bratislavy.
Od začiatku platnosti cestovného poriadku bude ZSSK postupne nasadzovať nové elektrické poschodové jednotky série 671. Jazdiť budú ako osobné vlaky zo železničnej stanice Žilina smerom na Čadcu, Liptovský Mikuláš a Trenčín. Počas platnosti cestovného poriadku budú postupne nasadzované aj ďalšie modernizované vozidlá, a to motorové jednotky v okolí Humenného a tiež nové ucelené jednotky typu Push-Pull v okolí Nových Zámkov.
Do rýchlikov a osobných vlakov budú tiež zaraďované rekonštruované vozne 1. a 2. triedy vybavené uzavretými odpadovými systémami, klimatizáciou a vybavenosťou pre prevádzkovú rýchlosť 160 km/h.
Dva páry InterCity vlakov IC 501, 502, 503 a 504 budú denne medzi železničnými stanicami Nové Mesto nad Váhom - Bratislava jazdiť plnou traťovou rýchlosťou, teda 160 km/h. Počas platnosti grafikonu vlakovej dopravy (GVD) budú postupne aj ostatné IC vlaky jazdiť v tomto úseku plnou traťovou rýchlosťou.
Ako na dnešnej tlačovej konferencii informoval riaditeľ úseku obchodu ZSSK Jozef Schmidt, k niekoľkým zmenám dochádza aj v medzištátnej diaľkovej doprave. Napríklad z Bratislavy do Prahy bude opäť jazdiť súprava Pendolino ako SuperCity (SC) Slovenská strela. Na pohraničnom priechode Čaňa - Hidasnémeti dochádza k zrušeniu páru letných vlakov R 1380/1381 Varsovia. Doprava bude zabezpečená dvoma pármi vlakov InterCity Košice - Budapešť a späť.
Nový cestovný poriadok môže verejnosť nájsť aj na internetovej stránke ZSSK www.slovakrail.sk.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies