Obžera ukončil vo veku 33 rokov vrcholovú kariéru

NETKY.SK • 5 December 2014, 10:20 • 2 min
Obžera ukončil vo veku 33 rokov vrcholovú kariéru

BRATISLAVA - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Branislav Obžera sa ôsmich operáciách rozhodol skončiť profesionálnu kariéru.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný stredopoliar so šiestimi zápismi v národnom tíme SR hral naposledy za Liberec, kde však v septembri 2014 na vlastnú žiadosť rozviazal kontrakt pre vlečúce sa zdravotné problémy. Pred mesiacom absolvoval ďalšiu operáciu kolena a rozhodol sa pre odchod z vrcholového futbalu. Informuje o tom denník Nový Čas.

 

Obžera začínal medzi seniormi ako sedemnásťročný v Prievidzi, rodáka z Bystričian si následne vybral Slovan Bratislava a odtiaľ putoval do Artmedie Petržalka, kde si zahral aj skupinovú fázu Ligy majstrov. "Odmalička som chcel byť futbalistom a aj vďaka tvrdosti môjho zosnulého otca sa mi splnil sen. Hral som prakticky na všetkých úrovniach reprezentácie i v Lige majstrov. Na zápasy s Celticom Glasgow, Partizanom Belehrad či Portom sa nedá zabudnúť," spomína pre Nový Čas Obžera. 

 

Neskôr pribudli angažmány v Saturne Ramenskoje, Dunajskej Strede, Bad Ischli a Liberci. Počas celej kariéry ho prenasledovali zranenia a operácie. "Bolo ich dovedna asi osem, na oboch kolenách. Prvé v roku 2003 a naposledy nedávno, keď som pôsobil v Liberci. Ukončil som tam pôsobenie po vzájomnej dohode a rozhodol som sa, že už nebudem hrať futbal na vrcholnej úrovni. V úvode budúceho roka začnem síce s prípravou, ale chcel by som pokračovať v nižších súťažiach. Keď to nevyjde, nebojím sa ani fyzickej roboty. Pôjdem na kolená a budem robiť obkladača," vyhlásil pre Nový Čas Obžera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies