Obyvatelia Bratislavy nechcú parkovací dom na Röntgenovej

NETKY.SK • 20 September 2014, 19:04 • 2 min
Obyvatelia Bratislavy nechcú parkovací dom na Röntgenovej

BRATISLAVA - Väčšina obyvateľov parkovací dom na Röntgenovej nechce, preto starosta Vladimír Bajan investorovi oznámil, aby v prípravných prácach ďalej nepokračoval. Agentúru SITA o tom dnes informovala hovorkyňa starostu Michaela Platznerová.

slovakia

left justify in out

„Petíciu ako aj ďalšie názory obyvateľov lokality, ktorej sa výstavba plánovaného parkovacieho domu na Röntgenovej ulici týka, beriem naozaj vážne a všetkými sa samozrejme zaoberám. Aj preto som sa pred časom stretol s petičným výborom, aj preto sme s investorom komunikovali o variantnom riešení, ktoré reflektovalo prvé požiadavky zo strany obyvateľov,“ komentuje situáciu starosta Petržalky Vladimír Bajan. Podľa Platznerovej investor znížil poschodia a upravil fasádu, obyvatelia si tam však parkovací dom neželajú. 

 

Podľa niektorých obyvateľov by však garáž prispela k riešeniu nedostatku parkovacích miest. "Podľa hlukových štúdií, ktoré sú súčasťou prípravy tohto projektu, odborníci odhadujú, že by sa znížil aj hluk od cesty a železnice, pretože garáž by tvorila akúsi protihlukovú zábranu," tvrdí Platznerová. 

 

Plánovaný parkovací dom mal mať šesť podlaží s kapacitou 415 parkovacích miest, z ktorých by bolo vyhradených sto bezplatných parkovacích miest pre verejnosť. Podľa zámeru predloženého pre posudzovanie vplyvov na životné prostredie parkovací dom plánovali začať stavať v decembri tohto roku a predpokladaný termín ukončenia stavby bol v decembri 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies