Obyčajní ľudia požiadajú o registráciu novej strany na budúci týždeň

NETKY.SK • 18 Október 2011, 19:49 • 2 min
Obyčajní ľudia požiadajú o registráciu novej strany na budúci týždeň

Obyčajní ľudia požiadajú o registráciu novej strany na budúci týždeň

slovakia

left justify in out

img

Petičný výbor Obyčajných ľudí požiada o registráciu novej strany pod názvom Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti na budúci týždeň. Na kandidátke tejto strany do parlamentných volieb budú súčasní zástupcovia Obyčajných ľudí v Národnej rade (NR) SR figurovať na posledných štyroch miestach. Pre TASR to dnes potvrdil líder zoskupenia Igor Matovič.
"Tento týždeň by sme mali dozbierať podpisy a budúci týždeň požiadať o registráciu novej strany," avizoval Matovič. Dodal, že voľby berú ako výzvu, keďže sa podľa neho volebný termín posunul čo najskôr. "Aj kvôli nám, aby sme to nestihli," zdôraznil. Dodal, že voľby berú ako výzvu. "Ako súboj Dávida s Goliášom, dúfam, že aj s podobným výsledkom," poznamenal Matovič.
Samotný Matovič s kolegami Martinom Feckom, Jozefom Viskupičom a Erikou Jurinovou zaujmú na volebnej kandidátke novej strany posledné štyri miesta. "Aby sme zdôraznili, že ľudia nad nami sú lepší ako my a keď sa chceme dostať do parlamentu, musíme sa prekrúžkovať," vyhlásil Matovič.
Poslanci 13. októbra na návrh vlády SR 143 hlasmi rozhodli, že sa 10. marca 2012 uskutočnia predčasné voľby, čím funkčné obdobie tejto vlády skrátili o viac ako dva roky.
Vláda pristúpila k skráteniu volebného obdobia výmenou za podporu najväčšej parlamentnej strany pri schvaľovaní dočasného eurovalu v parlamente. Na jeho schválenie je potrebných minimálne 76 hlasov. Stranám vládnej koalície sa ich však v utorok (11.10.) nepodarilo získať. Chýbali im hlasy poslancov SaS, trojice z OKS a z hnutia Obyčajní ľudia.
V histórii samostatnej SR boli predčasné parlamentné voľby dvakrát. Naposledy to bolo v júni 2006. Dôvodom sa stal odmietavý postoj vtedy koaličnej SDKÚ-DS voči predloženiu a podpisu zmluvy o výhrade vo svedomí. KDH na to reagovalo odchodom z vtedajšej koalície. Celonárodné hlasovanie následne vyhral Smer-SD, ktorý zostavil vládu s ĽS-HZDS a SNS.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies