Obnažené aktivistky protestovali proti Straussovi-Kahnovi

NETKY.SK • 10 Február 2015, 11:55 • 2 min
Obnažené aktivistky protestovali proti Straussovi-Kahnovi

PARÍŽ - Obnažené aktivistky z hnutia Femen sa dnes zhromaždili pred budovou súdu vo francúzskom meste Lille, kam prišiel vypovedať bývalý šéf Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn, ktorý čelí obvineniam z organizovaného kupliarstva. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polonahé demonštrantky s čiernymi nápismi na odhalených hrudiach vykrikovali provokačné heslá a vrhli sa na auto, v ktorom sa na súd Strauss-Kahn údajne viezol. Všetky aktivistky nakrátko zadržala polícia. 

 

Pred súdom, kde spoločne s 13 ďalšími osobami Strauss-Kahn čelí obvineniu z organizovaného kupliarstva, vypovedal dnes bývalý riaditeľ MMF po prvý raz. 

 

Trestný čin organizovaného kupliarstva má vo Francúzsku pomerne široký výklad. Patria doň napríklad aj prostitúcia, ktorú platia tretie osoby alebo ktorá sa organizuje na sexuálnych večierkoch.

 

Strauss-Kahn síce pred časom priznal, že na podobných večierkoch v Paríži, Washingtone či Lille nechýbal, avšak poprel, že by tušil o akomsi platení. Vyšetrovatelia sú však iného názoru a domnievajú sa, že Strauss-Kahn o prostitúcii vedel. V prípade dokázania viny mu hrozí až desať rokov väzenia a finančná pokuta vo výške 1,5 milióna eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies