Obhajcovia atentátnikov z 11. septembra žiadajú Obamu o odtajnenie informácií

NETKY.SK • 26 Október 2013, 06:25 • 2 min
Obhajcovia atentátnikov z 11. septembra žiadajú Obamu o odtajnenie informácií

FORT MEADE - Obhajcovia piatich mužov - obvinených zo zosnovania teroristických útokov na USA z 11. septembra 2001 - dnes požiadali amerického prezidenta Baracka Obamu, aby odtajnil informácie o údajnom mučení ich klientov počas vyšetrovania.

slovakia

left justify in out

V liste adresovanom Obamovi obhajcovia uviedli, že utajovania - súvisiace s predvedením, väznením a vypočúvaním pätice - len ďalej uľahčujú zatajovanie vojnových zločinov, spôsobených agentmi americkej vlády.

Na predbežných vypočutiach obhajoba nemohla použiť záznamy o údajnom mučení ich klientov, pretože boli označené za tajné informácie, uviedla tlačová agentúra DPA. Na dnešných vypočutiach vojenský sudca plukovník James Pohl povolil, aby obhajoba dostala a mohla ukázať fotografie so zápästiami a členkami súdených, na ktorých boli jazvy, podľa všetkého zo zlého zaobchádzania. Zároveň ale sudca rozhodol, že fotografie budú predložené kontrolnému výboru, ktorý rozhodne o tom, či ide o utajované skutočnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies