Obete útokov z 11. septembra teraz hrôzami minulosti sprevádzajú turistov

NETKY.SK • 9 September 2016, 19:30 • 2 min
Obete útokov z 11. septembra teraz hrôzami minulosti sprevádzajú turistov

NEW YORK - Stovky osôb, ktoré 11. septembra 2001 zažili hrôzu v podobe teroristických útokov na budovy Svetového obchodného centra (WTC) v New Yorku, pracujú teraz v obnovenom komplexe WTC ako dobrovoľní turistickí sprievodcovia.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP, pričom uviedla, že jednou zo sprievodkýň je žena, ktorá stihla utiecť po schodoch z 82. poschodia horiacej severnej veže WTC. Ďalším je bývalý lekár z Washingtonu, ktorý pri útokoch prišiel o syna, zamestnanca maklérskej firmy Cantor Fitzgerald. Kvôli turistickým prehliadkam teraz dochádza do New Yorku raz za mesiac vlakom.


Prehliadky usporadúva nezisková organizácia 9/11 Tribute Center s cieľom informovať verejnosť o útokoch, ich následkoch, ako aj osobných príbehoch ľudí, ktorí prežili. Inštitúcia doposiaľ vyškolila približne 800 sprievodcov pochádzajúcich z radov preživších, záchranárov, pozostalých či ďalších obyvateľov newyorskej časti Dolný Manhattan. Niektorí zo sprievodcov tvrdia, že práve rozprávanie o svojich zážitkoch im pomáha v tom, aby sa emočne uzdravili.


Nové WTC, ktoré je ešte stále vo výstavbe, bude mať šesť nových mrakodrapov, pričom ústrednou budovou je One World Trade Center. Komplex zahŕňa tiež pamätník obetiam útokov z roku 2001, múzeum, ako aj nový dopravný uzol.


Pri koordinovaných útokoch islamských fanatikov z 11. septembra 2001 zahynulo v USA takmer 3000 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies