Obec Lekárovce je pre výšku hladiny rieky Uh v pohotovosti

NETKY.SK • 20 Január 2023, 10:30 • 2 min
Obec Lekárovce je pre výšku hladiny rieky Uh v pohotovosti

LEKÁROVCE - Obec Lekárovce v okrese Sobrance je v súvislosti s výškou hladiny rieky Uh od štvrtkového (19. 1.) večera v pohotovosti. Pre TASR to uviedla jej starostka Ingrid Čižmárová.

slovakia

left justify in out

Prognózy sú však podľa je slov pozitívne. Na mieste je v prípade potreby nachystaná technika, vrecia aj piesok. Zatiaľ si situácia nevyžiadala ich použitie. "Máme vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. Rieka síce ešte pomaly stúpa, ale už by mala každú chvíľu kulminovať. Bolo nám povedané, že môžeme byť pokojnejší, keďže na ukrajinskej strane už má klesajúcu tendenciu," vysvetlila s tým, že vývoj monitorujú s vodohospodármi aj zástupcami Okresného úradu Sobrance. Podľa informácií zverejnených na webovej stránke Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) zaznamenala vodomerná stanica Lekárovce – Uh vo štvrtok o 18.00 h hodnotu 730 centimetrov, v piatok o 9.00 h bol vodný stav na úrovni 933 centimetrov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies