Obama zanecháva nástupcovi "digitálne dedičstvo": Kontá na Twitteri či Facebooku

NETKY.SK • 1 November 2016, 08:05 • 2 min
Obama zanecháva nástupcovi "digitálne dedičstvo": Kontá na Twitteri či Facebooku

WASHINGTON - Odchádzajúci americký prezident Barack Obama zanechá svojej nástupkyni alebo nástupcovi cenné "digitálne dedičstvo".

slovakia

left justify in out

Je ním twitterový účet hlavy štátu, ktorý má medzičasom okolo 11 miliónov sledovateľov a nový prezident USA ho dostane do vienka pri preberaní funkcie 20. januára 2017, uviedla v pondelok televízia ABC News s odvolaním sa na Biely dom.


Obamov nástupca začne na konte @POTUS (President of the United States - prezident Spojených štátov amerických), založenom v máji 2015, s čistým kontom. Všetky Obamove tweety (je ich okolo 300) budú odstránené, zachovajú sa však v Národnom archíve pod menom @POTUS44.


Biely dom v pondelok prvýkrát predstavil plán "odovzdania moci v digitálnej ére". Obsahuje aj úvahy o ďalšom osude digitálnych komunikačných kanálov amerického prezidenta, ktoré začali fungovať až za Obamovej administratívy - vrátane účtov na Facebooku, Flickri, Vimeu, Instagrame, iTunes, MySpace a Snapchate. Aj tieto by mali prechádzať z prezidenta na prezidenta.


"Táto digitálna infraštruktúra je kapitálom, na ktorom bude môcť stavať budúci prezident a všetci jeho nástupcovia," povedala Obamova poradkyňa pre digitálnu stratégiu Kori Schulmanová.


Podobne ako s Obamovými kontami na Twitteri sa bude nakladať aj účtami prvej dámy (@FLOTUS) či viceprezidenta (@VP).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies