Obama zablahoželal Netanjahuovi k volebnému víťazstvu

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 06:58 • 2 min
Obama zablahoželal Netanjahuovi k volebnému víťazstvu

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama zablahoželal v noci nadnes izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi k víťazstvu jeho strany Likud v predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa konali v utorok. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie Bieleho domu.

slovakia

left justify in out

Obama v telefonickom rozhovore Netanjahuovi povedal, že Spojené štáty oceňujú úzku spoluprácu oboch krajín v oblasti bezpečnosti a dlhoročné partnerské vzťahy s Izraelom. Obaja štátnici sa zhodli na tom, že budú pokračovať v konzultáciách o riešení izraelsko-palestínskeho konfliktu a iných otázkach.

 

Podľa vyhlásenia Bieleho domu však americký prezident opätovne potvrdil, že Washington podporuje vznik palestínskeho štátu. Obamova administratíva Netanjahuovi vyčíta, že sa bezprostredne pred izraelskými parlamentnými voľbami vyslovil proti vzniku palestínskej štátnosti.

 

Obaja lídri podľa vyhlásenia Bieleho domu diskutovali aj o americko-iránskych rozhovoroch o jadrovom programe Teheránu, pričom Izraelský premiér je jedným z hlavných kritikov prístupu Obamovej administratívy k iránskym jadrovým ambíciám.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies