Obama vyhlásil New York a New Jersey za oblasti zasiahnuté katastrofou

NETKY.SK • 30 Október 2012, 12:53 • 2 min
Obama vyhlásil New York a New Jersey za oblasti zasiahnuté katastrofou

Obama vyhlásil New York a New Jersey za oblasti zasiahnuté katastrofou - Svet Americký prezident Barack Obama vyhlásil dnes štáty New York a Long Island za oblasti zasiahnuté veľkou prírodnou katastrofou. Ako uviedla agentúra AP s odvolaním sa na komuniké

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama vyhlásil dnes štáty New York a Long Island za oblasti zasiahnuté veľkou prírodnou katastrofou. Ako uviedla agentúra AP s odvolaním sa na komuniké Bieleho domu, vďaka tomu sa obyvateľstvo môže stať prijímateľom pomoci z federálnych zdrojov.
      Očakáva sa, že hurikán Sandy zanechá materiálne škody za 10 až 20 miliárd dolárov, informovala dnes agentúra Bloomberg. 
      V oblasti zasiahnutej hurikánom sú prerušené dodávky energie, nefunguje doprava, štvrtina systému tunelov a chodieb newyorského metra je zaplavená vodou, nepracuje burza. Výrobu pozastavili mnohé firmy, vrátane rafinérií na východnom pobreží. Na letiskách v oblasti bolo zrušených 17.000 letov.
      V súvislosti s vyčíňajúcim hurikánom Sandy sa chystá prerušiť prácu aj americké ministerstvo obrany vo Washingtone, ako aj najväčšia americká základňa morskej pechoty Quantico v Severnej Virgínii a najväčšie laboratórium Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) Goddard Space Flight Center, nachádzajúce sa južne od Washingtonu na území štátu Maryland.
      "Superbúrka" Sandy, ktorá v noci nadnes zasiahla východné pobrežie Spojených štátov, si vyžiadala najmenej 16 obetí na životoch. Väčšina obetí, vrátane troch detí, zahynula pod vyvrátenými stromami. Úmrtia hlásili zo štátov New Jersey, New York, Maryland, Severná Karolína, Západná Virgínia, Pensylvánia a Connecticut. Najmenej jednu ženu zabil zásah elektrického prúdu a k ďalším obetiam došlo pri dopravných nehodách.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies