Obama prisľúbil pomoc Izraelu, ktorý sužuje lesný požiar

NETKY.SK • 3 December 2010, 12:17 • 2 min
Obama prisľúbil pomoc Izraelu, ktorý sužuje lesný požiar

Obama prisľúbil pomoc Izraelu, ktorý sužuje lesný požiar

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama vo štvrtok vyjadril sústrasť rodinám obetí najhoršieho lesného požiaru v histórii Izraela a prisľúbil krajine pomoc Spojených štátov.
      Prezident počas osláv židovského sviatku Chanuka v Bielom dome spomenul požiar, ktorý si v Izraeli vyžiadali už približne 40 obetí. Obama hovoril s izraelským veľvyslancom v USA Michaelom Orenom, ktorý sa na oslavách zúčastnil.
      Požiar vypukol vo štvrtok okolo poludnia na svahu hory Karmel juhovýchodne od izraelského prístavu Haifa. Plamene sa vďaka vetru rýchlo rozšírili a podľa agentúry DPA zničili zhruba 2800 hektárov porastu v jednej z mála zalesnených oblastí Izraela.
      Väčšina obetí zahynula pri požiari autobusu, vezúceho 50 dozorcov, ktorý mali evakuovať stovky palestínskych väzňov z plameňmi ohrozenej väznice Damon. Autobus  zhorel po tom, ako mu cestu zavalil spadnutý strom. Dosiaľ identifikovali telá 25 dozorcov, ktorí zhoreli na smrť.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies