Obama počas dovolenky prečíta šesť kníh: Literatúru faktu aj beletriu

NETKY.SK • 14 August 2015, 06:45 • 2 min
Obama počas dovolenky prečíta šesť kníh: Literatúru faktu aj beletriu

EDGARTOWN - Šesť kníh - od románov po populárno-náučné tituly o klimatickej zmene a rasových vzťahoch v Spojených štátoch - prečíta americký prezident Barack Obama počas svojej tohtoročnej dovolenky na ostrove Martha's Vineyard, ktorú začal 7. augusta. Ich zoznam zverejnil vo štvrtok Biely dom.

slovakia

left justify in out

Dve knihy sa týkajú otázok, o ktorých Obama povedal, že sú hlavnými prioritami v posledných rokoch jeho pôsobenia vo funkcii prezidenta. Prvá je populárno-náučná, má názov The Sixth Extinction (Šiesty zánik) a napísala ju držiteľka Pulitzerovej ceny Elizabeth Kolbertová; zaoberá sa dopadmi človekom spôsobenej klimatickej zmeny.


Druhá má titul Between the World and Me (Medzi svetom a mnou) a je to najnovšie dielo afroamerického spisovateľa Ta-Nehisiho Coatesa, ktorý vo forme listu svojmu synovi opisuje situáciu černochov v Spojených štátoch.


Obama chce tiež prečítať tri romány: All That Is od Jamesa Saltera, dielo ďalšieho držiteľa Pulitzerovej ceny Anthonyho Doerra s názvom All The Light We Cannot See (Svetlo, čo nemôžeme vidieť) a román The Lowland (Nížina) americkej autorky indického pôvodu Jhumpy Lahiriovej.


Šiestou knihou je Washington: Life, biografia prvého amerického prezidenta Georgea Washingtona od novinára Rona Chernowa.


V minulosti prevažovali na Obamovom letnom čitateľskom zozname romány. Tohtoročný výber je vyvážene rozdelený medzi literatúru faktu a beletriu, konštatovala agentúra Reuters.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies