Obama opatrne podporil manželstvá homosexuálov v New Yorku

NETKY.SK • 30 Jún 2011, 09:06 • 2 min
Obama opatrne podporil manželstvá homosexuálov v New Yorku

Obama opatrne podporil manželstvá homosexuálov v New Yorku

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama ocenil uzákonenie manželstiev homosexuálov v štáte New York. Súčasne však zdôraznil, že rozhodnutie o tejto problematike je plne v kompetencii jednotlivých štátov, a nie federálnej vlády.
      "Čo sa stalo minulý týždeň v New Yorku je myslím dobrá vec," komentoval Obama postup newyorských zákonodarcov, ktorí v piatok schválili zákon o manželstve osôb rovnakého pohlavia.
      V sobotu legislatívu podpísal demokratický guvernér štátu Andrew Cuomo. New York sa tak stal šiestym a doposiaľ najľudnatejším štátom USA, kde sa môžu sobášiť homosexuálne dvojice.
      Podľa agentúry Reuters sa Obama zdržal priamej podpory manželstiev homosexuálov s ohľadom na budúcoročné prezidentské voľby, v ktorých by chcel získať aj hlasy konzervatívnejších voličov.
      Opatrný postoj k tejto citlivej záležitosti naopak Obamovi vyčítajú niektorí jeho liberálne orientovaní priaznivci. V predchádzajúcich voľbách za Obamu hlasovali aj mnohí homosexuáli a lesbičky.
      Americká verejnosť je v otázke uzákonenia manželstiev osôb rovnakého pohlavia rovnomerne rozdelená: za je približne 45 percent a proti 46, vyplýva z májového prieskumu inštitútu Pew Research Center.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies