Obama a Si Ťin-pching prisľúbili ambicióznu klimatickú dohodu

NETKY.SK • 11 December 2015, 17:18 • 2 min
Obama a Si Ťin-pching prisľúbili ambicióznu klimatickú dohodu

PARÍŽ/WASHINGTON/PEKING - Prezidenti Spojených štátov a Číny Barack Obama a Si Ťin-pching sa dohodli, že rokovacie tímy ich krajín budú úzko spolupracovať v záujme toho, aby z parížskej konferencie vzišla ambiciózna klimatická dohoda.

slovakia

left justify in out

Táto téma bola predmetom telefonického rozhovoru oboch lídrov, ktorý sa uskutočnil v noci nadnes, informovala agentúra Reuters.


"Obaja lídri sa zhodli, že parížska konferencia predstavuje kľúčovú príležitosť na povzbudenie globálneho úsilia na riešenie problému klimatickej zmeny," uvádza sa v dnešnom vyhlásení Bieleho domu.


Americký minister zahraničných vecí John Kerry dnes vyhlásil, že napriek veľkému pokroku, ktorý sa podarilo dosiahnuť počas rokovaní v noci nadnes, musia ešte vyjednávači v Paríži vyriešiť niekoľko "veľmi komplikovaných" problémov. Kerry však súčasne vyjadril nádej, že 195 účastníckych krajín konferencie napokon dosiahne konsenzus v sporných otázkach.


Konferencia OSN o zmene klímy (COP21) v Paríži, ktorá sa mala skončiť dnes, bola dnes predĺžená o jeden deň. Francúzsky minister zahraničných vecí Laurent Fabius zverejní v sobotu o 09.00 h SEČ návrh nového klimatického dohovoru, ktorý sa snažia dosiahnuť účastníci parížskych rokovaní.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies